NHL

NHL

Suomessa kohauttanut naiskiekkoilun legenda nappasi unelmapestin NHL-seurasta

Julkaistu:

NHL
Toronto Maple Leafs uudisti pelaajakehitysosastoaan.
Toronto Maple Leafs on tehnyt viime vuosien aikana rohkeita ja raikkaita värväyksiä henkilöstöpuolelle. Vanhat mielikuvat pöhöttyneestä, vanhoillisesta ja alisuorittavasta ökyseurasta ovat haihtuneet nopeassa ajassa, kun Leafs on noussut pitkän tauon jälkeen kilpailukykyiseksi NHL-joukkueeksi.

Torstaina Leafs tiedotti uusista nimityksistä pelaajakehitys- ja pelaajatarkkailupuolelle. Mielenkiintoisin nimitys oli vastikään kiekkouransa päättänyt Hayley Wickenheiser, jonka Leafs palkkasi pelaajakehityksen varajohtajaksi.
Wickenheiser oli aiemmin kesällä vierailevana valmentajana Leafsin nuorten lupausten leirillä.

Wickenheiser muistetaan myös Suomen kaukaloista. Kanadalaistähti teki historiaa kaudella 2002–03, kun hän siirtyi pelaamaan Kirkkonummen Salamoihin Suomi-sarjaa. Wickenheiserista tuli historian ensimmäinen naispelaaja, joka pelasi miesten tasolla ammattilaisena.


Naiskiekon pelaajalegendoihin kuuluva Wickenheiser, 40, lopetti komean pelaajauransa vuonna 2017. Wickenheiser voitti 23-vuotisen uransa aikana seitsemän MM-kultaa ja neljä olympiakultaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wickenheiserin lisäksi Leafsin pelaajakehitysosasto täydentyi Scott Pellerininillä ja Stephane Robidas’lla. Pelaajatarkkailupuolelle seura palkkasi Noelle Needhamin ja Victor Carneiron.


Suomalaispelaajista Leafsin vakiokokoonpanossa pelaa ensi kaudella laitahyökkääjä Kasperi Kapanen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt