NHL

NHL

Patrik Laineen leirissä toivotaan jättisopimusta toiselle nuorelle tähdelle – antaisi ison neuvotteluvaltin

Julkaistu:

nhl
Patrik Laineen jatkosopimuksen suuruuteen vaikuttavat muiden nuorten NHL-tähtien ansiot.
Winnipeg Jetsin suomalaistähden Patrik Laineen tulevan sopimuksen arvoon vaikuttaa osaltaan muiden nuorten tähtipelaajien jatkosopimukset, joita on solmittu lähiaikoina. Rimaa on hilattu uusiin taalakorkeuksiin viime vuosina.

Buffalo Sabres teki lokakuussa 2017 Jack Eichelin kanssa jättimäisen kahdeksan vuoden ja 80 miljoonan dollarin (noin 73,5 miljoonaan euron) arvoisen jatkosopimuksen.

Eichelin, 21, tekemät NHL-pisteet kalpenevat Laineelle, joka on aloittanut NHL-uransa amerikkalaishyökkääjää tehokkaammin.

Nyt tulokassopimuksensa viimeistä kautta aloittava Laine saanee pientä vetoapua myös Toronton suunnalta lähitulevaisuudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Laineen tavoin NHL:n tähtitaivaalle pikavauhtia noussutta Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsia odottaa muhkea palkankorotus. Matthews, 20, on Leafsin ykköstähti ja tuleva kapteeni, jonka ympärille Leafsin potentiaalista joukkuetta rakennetaan.

LUE LISÄÄ: Jättipotti luvassa! Patrik Lainetta odottaa roima palkankorotus – näin suomalaistähti kommentoi tilannetta


Matthewsin tulevan jatkosopimuksen kausiansioiden ennakoidaan nousevan 11–12 miljoonaan dollariin, eli noin 10–11 miljoonaan euroon. Laineen leirissä luonnollisesti toivotaan, että Matthews solmisi kuluvan vuoden aikana mahdollisimman rahakkaan jatkopahvin, sillä tämä antaisi Jetsin suomalaistähdelle lisää vääntövoimaa tiukkoihin sopimusneuvotteluihin.

Samassa varaustilaisuudessa varattujen Laineen ja Matthewsin tilastot ovat vertailukelpoisia keskenään. Laine on tehnyt kahden NHL-kauden aikana 155 runkosarjaottelussa tehoja 0,86 pisteen keskiarvolla. Matthewsin pistekeskiarvo samalta ajalta on 0,92. Laineen maalikeskiarvo (0,52) on niukasti Matthewsia (0,51) parempi.

Laineen kohdalla haastavaksi tilanteen tekee Jetsin palkkakattorakenne, joka on tiukempi kuin Leafsilla.

Jetsillä on riveissään useita sopimuksen alaisia ydinpelaajia, jotka vievät palkkakatosta reilusti tilaa. Toinen olennainen ero Leafsiin on se, että Jetsin tähtipelaajien palkat solmittiin erilaisessa taloustilanteessa.


Edmonton Oilersin Connor McDavidin (12,5 miljoonaa dollaria, eli noin 11,5 miljoonaa euroa kaudessa) ja Eichelin vuonna 2017 solmitut sopimukset määrittelivät uudet rajapyykit NHL:n markkinoilla.

Jetsin ykkössentteri Mark Scheifele solmi heinäkuussa 2016 seuran kanssa kahdeksan vuoden ja 49 miljoonan dollarin (noin 45 miljoonan euron) arvoisen jatkosopimuksen. Sopimuksen keskipalkka on 6,1 miljoonaa taalaa (noin 5,6 miljoonaa euroa), mikä on tällä hetkellä Scheifelen statukseen ja NHL:n nykyiseen taloustilanteeseen nähden raskaasti alakanttiin.

Jets yrittää käyttää Scheifelen, 25, huokeaa keskipalkkaa argumenttina tulevissa Laineen jatkosopimusneuvotteluissa ja vedota seuran sisäiseen palkkakattoon.

Suuriin myönnytyksiin Laineella ei ole kuitenkaan mitään syytä. Hän kuuluu NHL:n parhaisiin maalintekijöihin. Tesoman tykki on iskenyt pöytään sen verran kovaa tulosta jo varhaisessa vaiheessa NHL-uraansa.

Laine ansaitsee näytöillään NHL:n taloustilanteen mukaiset supertähden dollarit, ja ne Jets joutunee lopulta maksamaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt