NHL

NHL

Jättipotti luvassa! Patrik Lainetta odottaa roima palkankorotus – näin suomalaistähti kommentoi tilannetta

Julkaistu:

nhl
Patrik Laineesta tulee jatkosopimuksen myötä hyvin todennäköisesti suomalaisten kaikkien aikojen palkkakuningas NHL:ssä.
Kaikki merkit viittaavat siihen, että Patrik Laineen tuleva jatkosopimus on kaikkien aikojen rahakkain suomalaispelaajan solmima NHL-diili.

Tällä hetkellä tamperelaisen kausipalkka on 925 000 Yhdysvaltain dollaria. Tilipussi on kasvanut merkittävästi myös muhkeilla bonusrahoilla. Päättyneellä kaudella Laine sai maksimibonukset, ja niiden myötä hänen vuosiansionsa nousivat 3,58 miljoonaan dollariin eli noin 2,9 miljoonaan euroon.

Laine ja Winnipeg Jets voivat tällä hetkellä neuvotella uudesta sopimuksesta, mutta jatkopaperin kanssa ei tarvitse hätäillä. Laineella on kolmen vuoden tulokassopimuksesta jäljellä vielä vuosi. Laineen mukaan hän ei jaksa vaivata päätään jatkosopimuskuvioilla.

– Oikeastaan silloin se tulee mieleen, kun toimittajat kysyvät siitä. Minulla on vielä vuosi sopimusta jäljellä, niin ei ole hätä sillä tavalla. Vielä on vuosi aikaa neuvotella, Laine muistutti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ei sillä niin mulle ole väliä milloin sopimus syntyy. Mitä nopeammin, niin sitä nopeammin. Silloin se olisi hoidettu pois alta, mutta ei uudella sopimuksella ole kiire.

Haluaisitko tehdä jatkosopimuksen mieluummin nyt kuin ensi kesänä?

– Joo ja ei. Siinä on erilaisia syitä, minkä takia haluaisin tehdä sen nyt, ja samalla myös erilaisia syitä, miksi se kannattaisi tehdä ensi kesänä, Laine pyöritteli.

On selvää, että Jets ei saa kiinnitettyä Lainetta pikkurahalla. Laine, 20, paukutti NHL-uransa toisella kaudella 82 ottelussa 44 maalia, mikä riitti maalipörssin kakkossijaan. Viime kevään pudotuspeleissä Laine kasasi 17 pudotuspelissä tehot 5+7=12.

Laine on tehnyt kahden kauden aikana yhteensä 80 maalia. Pelkästään näillä näytöillä hän voisi pyytää pokkana 9–10 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria kaudessa.

Jos Laine sattuisi rikkomaan maagisen 50 maalin rajapyykin tulevalla kaudella, palkkapyyntö nousisi entisestään, mahdollisesti noin 11–12 miljoonaan dollariin kaudessa.

LUE LISÄÄ: Patrik Laineen leirissä toivotaan jättisopimusta toiselle nuorelle tähdelle – antaisi ison neuvotteluvaltin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt