NHL

NHL

Patrik Laine paljasti olleensa laihdutuskuurilla – ”Olen laihtunut aika paljon”

Julkaistu:

NHL
Patrik Laine lähtee tulevaan NHL-kauteen solakammassa kunnossa.
Raumalla nähtiin viikonloppuna todellista tähtiloistoa SM-liigan alumnin hyväntekeväisyysottelussa. Nimilista oli Teemu Selänteestä alkaen kovaa luettavaa, mutta yksi nimi oli ylitse muiden.

NHL:n tähtitaivaalle pikavauhtia noussut Patrik Laine oli Raumallakin fanien ykkössuosikki ja se pelaaja, jonka nimikirjoitukset kiinnostivat eniten.

Maalitykin kesästä suurimman osan on vienyt tietenkin harjoittelu. Viime kauden jälkeen Laine lomaili muutaman viikon, minkä jälkeen alkoi valmistautuminen uran kolmanteen NHL-kauteen.

– Pää ja kroppa tarvitsi lepoa pitkän kauden jälkeen. Pari kolme viikkoa riittää siihen oikein hyvin. Sen jälkeen alkaa taas treenaaminen maistua, Laine sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime kaudella Laineen elopainoksi ilmoitettiin virallisissa tilastoissa 94 kiloa. Tänä kesänä painoa ei ole pyritty nostamaan. Ensi talvena jäätä rouhii solakampi maalinsylkijä.

– Olen laihtunut aika paljon viime kauden lopusta. Olen ollut laihdutuskuurilla. Sitäkin kautta tulee lisää nopeutta, Laine virnisti.


Laine on aikaisempien kesien tapaan harjoitellut viikot Turussa fysiikkavalmentaja Hannu Rautalan valvovan silmän alla.

– Viime kesänä tuntui, että olen vahvassa kunnossa, mikä näkyi myös kauden aikana. Minua ei heitelty kulmissa miten sattuu ja pystyin suojaamaan kiekkoa paremmin. Aina voi toki olla vahvempi, mutta isompi minun ei enää tarvitse olla, Laine totesi.

Laine on isokokoinen ja ulottuva pelaaja, jonka voimatasot riittävät kamppailemaan NHL-askissa isojakin körmyjä vastaan.

Tänä kesänä isoimmaksi painotusalueeksi nousi nopeusominaisuuksien kehittäminen. Ensimmäisiin luistelupotkuihin on haettu lisää räjähtävyyttä.

– Olen pyrkinyt saamaan lisää sähäkkyyttä ja nopeutta. Sitä on tehty enemmän tänä kesänä, Laine kertoi.


Laineen kesä ei ole ollut pelkkää salilla rehkimistä. Perinteisen fysiikkaharjoittelun lisäksi kesään kuuluu olennaisena osana aina eri pallopelit. Aikaa kuluu runsaasti pelikentillä.

– Aika paljon tulee pelattua erilaisia pallopelejä. Tennis menee treenistä hyvin. Golf on mukavaa ajanvietettä ja tuo hyvää välipainoa, Laine sanoi.

Laine on myös kantanut kortensa kekoon erilaisissa hyväntekeväisyystapahtumissa. Suomi-kiekon puhutuin ja seuratuin pelaaja on nähty useissa eri hyväntekeväisyystapahtumissa ympäri Suomea.

Perjantaina Raumalla Laine oli huomion keskipisteenä. Kun muut tähdet poistuivat pukukopin puolelle, Laine, 20, jäi pitkäksi aikaa yksinään jakamaan nimikirjoituksia innokkaille kiekkofaneille.

Tähän Laine on jo tottunut. Huuma Winnipeg Jetsin laitahyökkääjän ympärillä ei ole laantunut – päinvastoin.

– Nämä ovat aina hauskoja tapahtumia. Vaikka kesä on muuten aika kiireistä aikaa, niin on kiva tehdä välillä näitä juttuja ja vielä hyvään tarkoitukseen. Tällaiset tapahtumat tuovat mukavaa vaihtelua kesään. Hyvän asian puolesta, hyväntuulinen Laine kertoi Ilta-Sanomille.

Ensi kesänä luvassa on uusi aluevaltaus, kun Laine ja toinen Tapparan kasvatti Aleksander Barkov järjestävät Nokialla heidän nimeään kantavan hyväntekeväisyysgolftapahtuman.

– Yhdessä pohdittiin Sashan kanssa, että pitäisikö aloittaa hyväntekeväisyystapahtuma. Näille jutuille on aina aikaa.

– Vaikka golf sujuu itseltäni ihan hyvin, siellä ei taida olla pelihommia paljon luvassa. Jonkun pallon joutuu varmaan lyömään, mutta enemmän se on maskottihommia, Laine virnisti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt