NHL

Koskettava tuhkimotarina: Vanhemmat hylkäsivät kiekkolupauksen lapsena sairaalan ovelle – on nyt murtautumassa NHL:ään

Julkaistu:

NHL
Jermaine Loewenista voi tulla kaikkien aikojen toinen jamaikalaissyntyinen NHL-pelaaja.
Jermaine Loewen ei ole edennyt NHL:n porteille aivan tavanomaista reittiä pitkin.

Loewen, 20, syntyi Jamaikalla vuonna 1998. Hänen biologiset vanhempansa hylkäsivät hänet sairaalan eteen, josta Loewen siirrettiin orpokotiin. Orpokodissa olosuhteet olivat erittäin vaatimattomat.

Orpokodin henkilökunta teki parhaansa pystyäkseen ruokkimaan kaikki 18 lasta, mutta Loewenin mukaan elämä orpokodissa oli jatkuvaa taistelua nälkää vastaan.

Loewenin ollessa kolme ja puoli vuotta vanha, Tara ja Stan Loewen huomasivat hänet lastenkodissa.

– Se oli erityinen tunne, hän näytti tarvitsevansa perheen. Sydämeni suli, Tara Loewen muisteli Aftonbladetin mukaan.

Pariskunta aloitti kahden vuoden adoptioprosessin, jonka päätteeksi he adoptoivat Loewenin kotiinsa. Loewen oli adoption aikaan 5-vuotias.

Manitobilaista pariskuntaa oli varoitettu etukäteen, ettei Loewen olisi heti valmis saapumaan perheeseen. Pariskunnan hakiessa häntä lastenkodista, odotti Loewen etupihalla laukku pakattuna.

– Hän sanoi, että tulen teidän mukaanne, Stan Loewen muistelee NHL.comin sivuilla.

Loewen sattui myös olemaan ainoa lapsi orpokodista, joka oli hyväksytty adoptoivaksi.

Kuusivuotiaana ensimmäiset luistimet

Kuusivuotiaana Loewen sai joululahjaksi ensimmäiset luistimensa.

Loewen liittyi 10-vuotiaana ensimmäistä kertaa joukkuetoimintaan. Valmentaja siirsi hänet puolustajaksi, sillä Loewen oli jo lapsena varsin suurikokoinen.

Ainoa ongelma oli vain, että Loewen ei osannut luistella takaperin. Hänet siirrettiinkin hyökkääjäksi, ja sillä pelipaikalla hän pelaa tälläkin hetkellä.

16-vuotiaana Loewen varattiin kanadalaiseen juniorisarjaan WHL:ään. Varaus oli vaatimattomista oloista maailmalle lähteneelle Loewenille suuri saavutus.

Hän ei tehnyt ensimmäisellä kaudellaan Kamloops Blazersin riveissä yhtään pistettä, mutta kahden seuraavan kauden aikana pistetili karttui parhaimmillaan 17 pisteellä.

Takana läpimurtokausi

Viime kausi oli 191-senttiselle ja 93-kiloiselle hyökkääjälle menestys, sillä hän teki 66 ottelussa 64 pistettä.

Hienon kauden ansiosta Dallas Stars varasi hänet tämän kesän varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella.

– Itkin puhelimessa, kun mietin kaikkea sitä, mitä olen kokenut elämäni aikana, Loewen totesi varauksen jälkeen.

Loewen ei mahdollisesti pelaa vielä tällä kaudella NHL:ssä, mutta Stars odottaa hänestä Edmonton Oilersin Milan Lucicin tapaista pelaajaa. Kuten Lucic, Loewen on suurikokoinen, joka pelaa fyysisesti maalin edessä.

– Hänestä tulee hyvä kahden suunnan hyökkääjä, joka puolustaa hyvin. Hän on jo nopea, mutta hänestä pitää tulla vielä nopeampi, Starsin pelaajatarkkailun koordinaattori Rich Peverley mietti.

Mikäli Loewen pelaa joku päivä Starsin paidassa NHL-ottelun, tulee hänestä kaikkien aikojen toinen jamaikalaislähtöinen NHL-pelaaja. Ensimmäinen oli Graeme Townsend, joka pelasi urallaan 45 ottelua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt