NHL

Sami Lepistö oli viimeisellä NHL-kaudellaan Ray Emeryn joukkuekaveri – traaginen kuolema pysäytti: ”Tosi kauheaa”

Julkaistu:

nhl
Ray Emery menehtyi sunnuntaina. Emery pelasi monien suomalaisten kanssa samassa joukkueessa. Yksi heistä oli Sami Lepistö.
Entinen NHL-maalivahti Ray Emery menehtyi sunnuntaina vain 35-vuotiaana kotikaupungissaan Hamiltonissa, Ontariossa.

Kanadalainen Emery oli mennyt ystäviensä kanssa uimaan varhain sunnuntaiaamuna paikallista aikaa. Iltapäivällä paikallinen poliisi kertoi jääkiekkomaailmaa järkyttäneestä suru-uutisesta: Emery oli löydetty hukkuneena.

Ottawa Senatorsia, Philadelphia Flyersissa, Anaheim Ducksia ja Chicago Blackhawksia edustanut Emery pelasi urallaan lukuisten suomalaisten kanssa samassa joukkueessa. Yksi heistä oli Sami Lepistö, joka kiekkoili viimeisellä NHL-kaudellaan 2011–12 Chicagossa.

– Kun eilen illalla näin uutisen sosiaalisen median kautta, kyllä se pysäytti, että mitä hittoa. Tosi kauheaa, Lepistö sanoo IS:lle.

Lepistö korostaa, ettei hänellä ole lempinimillä ”Sugar Ray” ja ”Razor” tunnetusta maalivahdista kuin hyvää sanottavaa.

– Hän oli tosi mukava jätkä. Positiivinen ja loistava persoona, jonka kanssa vietimme paljon aikaa dinnereillä ja muutenkin.

Jo toinen tragedia

Emery on jo toinen Chicagon kauden 2011–12 joukkueen pelaaja, joka on kuollut. Puolustaja Steve Montador menehtyi talvella 2015.

Kuolemantapaukset eivät liity mitenkään toisiinsa, mutta Montador oli Emeryn tapaan vasta 35-vuotias. Montadorin tyttöystävä oli synnyttänyt perheeseen pojan vain neljä päivää aiemmin.

Myöhemmin selvisi, että Montadorilla oli aivoja rappeuttava CTE (krooninen traumaattinen enkefalopatia).

– On todella sääli, että kaksi nuorta miestä on lähtenyt liian aikaisin, Lepistö huokaa.

Chicagossa pelannut Montadorin hyvä ystävä Daniel Carcillo lopetti uransa Stanley Cupiin 2015. Hän on perustanut yhdistyksen, jonka tarkoitus on auttaa aivotärähdyksen jälkioireista, masennuksesta tai ahdistuksesta kärsiviä pelaajia.

Carcillo on vaatinut NHL:ltä huomattavasti kovempia toimenpiteitä aivotärähdyksien ehkäisemiseksi ja pelaajien terveydentilan vaalimiseksi. Hiljattain Carcillo esiintyi The Players’ Tribunen pysäyttävällä videolla, jossa kertoi omista kokemuksistaan aivovammojen kanssa.

Lepistö on seurannut keskustelua.

– Ne ovat asioita, jotka pitää tiedostaa. En ole perehtynyt asiaan yhtä tarkasti, mutta on hienoa, että Dan tuo näitä asioita ja ongelmia ihmisten tietoisuuteen, Lepistö sanoo.

Carcillo reagoi Emeryn menehtymiseen voimakkaasti.
– Olen v***n musertunut. Sinua kaivataan syvästi, Ray. Rakastan sinua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt