NHL

NHL

Onko Mikael Granlundin ilmaveivi jo unohdettu? ”Aika harvoin kuulen siitä enää”

Julkaistu:

NHL
Vielä muutama vuosi sitten Kulta-Mikke oli kiekkokansan ykkössuosikki.
Toukokuun 13. päivä vuonna 2011 vasta 19-vuotias Mikael Granlund pysäytti Bratislavan Orange Arenan digitaalit aikaan 25.13.

Sillä pelikellonlyömällä hän ilmaveivasi Leijonien 1–0-johtomaalin Venäjän maalivahdin Konstantin Barulinin selän taakse lopulta kultajuhliin päättyneen MM-turnauksen välierässä.

Viimeistään sillä hetkellä edelliskesän NHL:n varaustilaisuuden yhdeksäntenä varatun ja muutama viikko aiemmin HIFK:n Suomen mestariksi johdattaneen nuorukaisen suosio räjähti, ja Granlund-huuma valtasi Suomen.


Reilut seitsemän vuotta myöhemmin Granlund, 26, on parempi jääkiekkoilija, mutta ei enää kansansuosikki. Laineet, ahot ja kumppanit ovat ajaneet suosiossa ohi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aika harvoin kuulen siitä enää, Granlund naurahtaa kysyttäessä ilmaveivistä.

Esimerkiksi Patrik Laineesta poiketen Granlund saa nykyään kävellä kadulla melko rauhassa.

– Ei siellä (kaduilla) enää juurikaan kukaan tule nimmareita tai yhteiskuvia kysymään. Välillä toki, mutta ei mitenkään isommin.

Lauantaina Bermuda-tennisturnaukseen osallistunut Granlund on kotoisin Oulunsalosta, mutta harjoittelee kesäisin Helsingissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Meillä on ollut nelisen vuotta nyt sama treeniporukka täällä Helsingissä. Kauden jälkeen vähän huilasin, mutta nyt valmistaudutaan täyttä häkää jo seuraavaan.

– Kesä menee pääasiassa harjoitellessa. Yritän myös vähän nauttia Suomen kesästä ja käydä välillä pohjoisessa mökkeilemässä, Granlund valottaa kesäsuunnitelmiaan.

Viime kaudella Granlund teki 77 runkosarjaottelussa 21+46=67 tehopistettä. Hän allekirjoitti viime kesänä kolmivuotisen jatkosopimuksen Minnesota Wildin kanssa. Sen myötä Granlund tienaa noin 4,9 miljoonaa euroa kaudesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt