Humalassa riehunut suomalaismies kannettiin ulos lentokoneesta – Patrik Laine rauhoitteli hätääntyneitä lapsia - NHL - Ilta-Sanomat

Humalassa riehunut suomalaismies kannettiin ulos lentokoneesta – Patrik Laine rauhoitteli hätääntyneitä lapsia

Patrik Laine otti tilanteen haltuun yllättävän välilaskun tehneellä Helsingin-lennolla.

3.7.2018 21:57

Maanantai-iltana Espanjan Malagasta Helsinkiin matkalla ollut Norwegianin lento joutui tekemään häirikön vuoksi välilaskun Pariisiin.

Päihtynyt suomalaismies alkoi riehua lentokoneessa, ja ranskalaispoliisit kantoivat hänet ulos Pariisin lentokentällä.

Välikohtauksesta kertoi ensimmäisenä MTV.

  • Yllä IS:n lukijan kuvaama video lentokoneesta.

– En tiedä, mitä kaikkea se kaveri oli vetänyt, mutta hän alkoi selvästi päihtyneenä rähistä ja uhkailla sivullisia, lennolla mukana ollut matkustaja kertoo IS:lle.

– Kaikki neljä lentoemäntää olivat naisia, joten he eivät pystyneet tekemään paljoakaan. Koneessa oli onneksi myös pari–kolme ilmeisesti lomareissulla ollutta poliisia. He laittoivat sen riehujan aika nopeasti käytävällä nippuun ja rautoihin, ja yksi poliiseista matkusti hänen kanssaan koneen takaosassa Pariisiin asti.

Poliisi kantoi häirikön ulos koneesta Pariisissa.

Lennolla oli mukana myös Winnipeg Jetsin NHL-tähti Patrik Laine.

– Näin Laineen jo lentokentällä. Hän oli kolmen kaverinsa ja golfbagien kanssa silminnähden rentoutuneena, kanssamatkustaja kertoo.

Koneessa oli IS:n haastatteleman matkustajan mukaan myös noin parikymmentä lasta, joista iso osa hätääntyi aggressiivisen häirikön käytöksestä. Laine, 20, ei kuitenkaan ollut moksiskaan yllättävästä välikohtauksesta.

– Kun laskeuduimme Pariisiin, ja ranskalaiset poliisit kantoivat häirikön pois, varsinkin lapset olivat aika hädissään.

– Monen lapsen ilme kuitenkin kirkastui, kun he huomasivat Laineen ja tajusivat, ettei maailma olekaan niin paha paikka, kun Lainekin on kyydissä.

Laine rauhoitteli lapsia ottamalla muun muassa selfieitä heidän kanssaan. Kuvassa vasemmalla Aleksi, 9.

Kahden lapsensa kanssa lennolla ollut matkustaja kertoo, että koneen laskeuduttua Pariisiin Laine oli jakanut koneessa auliisti nimikirjoituksia ja ottanut selfieitä varsinkin lasten kanssa.

– Hän otti tilanteen loistavasti haltuun. Pelkääminen unohtui lapsilla siihen paikkaan. Laineella oli aikaa kaikille halukkaille, ja hän otti tilanteen todella rennosti.

– Meidän pojalla oli Nashville Predatorsin lippalakki, ja Laine kuittasi hymy huulilla, että ”sulla on väärän jengin lippis”.

Laine kuittasi 12-vuotiaalle Eetulle (vas.) tämän NHL-lippiksestä.

Kone viipyi Pariisin Orlyn lentokentällä noin tunnin. Matkustaja kertoo, ettei ollut aiemmin törmännyt vastaavan häirikköön.

– Se oli todellakin uhkaava tilanne, kun se hourupää riehui siellä. Oli mielestäni ihan oikein poistaa se tyyppi koneesta. Norwegian hoiti tilanteen hyvin ja napakasti.

Norwegianin Suomen-viestinnän edustaja Tarja Valde-Brown vahvistaa Ilta-Sanomille, että maanantai-iltainen lento D8519 Malagasta Helsinkiin teki välilaskun Pariisin Orlyn kentälle lennolla huonosti käyttäytyneen matkustajan vuoksi.

– Turvallisuus on aina kaikkein tärkein asia. Jos kapteeni arvioi matkustajan turvallisuusuhaksi, lentokone ohjataan lähimmälle parhaiten sopivalle lentokentälle ja huonosti käyttäytyneen matkustajan on poistuttava koneesta. Tässä tapauksessa otimme yhteyttä poliisiin ja matkustaja poistettiin koneesta Pariisissa. Tämän jälkeen lento jatkoi Helsinkiin.

Valde-Brown ei suostu avaamaan tapahtumien kulkua tarkemmin. Hän ei kommentoi myöskään sitä, kuinka huonosti käyttäytynyt matkustaja tilanteessa rauhoitettiin.

– Kyseessä on nyt poliisiasia, emmekä voi kommentoida asiaa enempää. Emme ota kantaa siihen, että missä poliisitutkinta on käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?