NHL:n tähtipuolustaja solmi jättisopimuksen - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:n tähtipuolustaja solmi jättisopimuksen

Drew Doughty jatkaa Los Angeles Kingsissä.

Julkaistu: 30.6.2018 2:41

Drew Doughty jatkaa Los Angeles Kingsissä.

Los Angeles Kingsin tähtipuolustaja Drew Doughty on solminut seuran kanssa uuden jatkosopimuksen. Doughtylla, 28, on vielä yksi kausi nykyistä sopimustaan jäljellä, mutta osapuolet pääsivät jatkosta yhteisymmärrykseen jo tässä vaiheessa.

Doughtyn uusi sopimus tekee hänestä NHL:n parhaiten palkatun puolustajan. TSN:n mukaan uuden kahdeksan vuoden jatkosopimuksen keskipalkka on hulppeat 11 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Sopimus alkaa kaudella 2019-20 ja loppuu keväällä 2027.

Tällä hetkellä NHL:n puolustajien palkkakuningas on Nashville Predatorsin P.K. Subban, jonka nykyisen sopimuksen keskipalkka on yhdeksän miljoonaa dollaria.

Doughtyn perässä oli aiemmin monta NHL-seuraa, mutta kanadalaispuolustaja päätti jatkaa samassa seurassa, joka varasi hänet kesällä 2008 toisella varausvuorolla.

Doughty on voittanut menestyksekkäällä urallaan kaksi Stanley Cupia Kingsin paidassa. CV:stä löytyy myös kaksi olympiakultaa, World Cupin voitto ja nuorten MM-kulta.

Kaudella 2015-16 Doughty palkittiin NHL:n parhaan puolustajan Norris Trophylla. Päättyneellä kaudella hänet valittiin NHL:n ensimmäiseen tähdistökentälliseen.