Kärppien huippulupaus tähtää NHL:ään – ”Joka osa-alueella pitää kehittyä” - NHL - Ilta-Sanomat

Kärppien huippulupaus tähtää NHL:ään – ”Joka osa-alueella pitää kehittyä”

Rasmus Kupari oli ykköskierroksen toinen suomalaisvaraus.

Rasmus Kupari pääsi vetämään Los Angeles Kingsin paidan päälleen.­

23.6.2018 6:20

Pikkuleijonien kultajoukkueen tähtipelaajat Rasmus Kupari ja Jesperi Kotkaniemi eivät olisi voineet päätyä paljon erilaisimpiin NHL-seuroihin mediakiinnostavuuden vinkkelistä.

Kotkaniemen, 17, varasi legendaarinen Montreal Canadiens. Kuparin, 18, pelaaja-oikeudet huusi Los Angeles Kings ykköskierroksen 20. vuorolla.

Kotkaniemi jakeli kommentteja valtavalle kamera-armeijalle ja toimittajajoukolle, mutta Kupari antoi englanninkieliset kommentit yhdelle ainoalle haastattelijalle, joka on kaiken lisäksi Kingsin palkkalistoilla.

Tämä ei kuitenkaan haitannut tippaakaan Kuparia, joka osasi odottaa varausta ykköskierroksella.

– Arvelin, että minut varataan ykköskierroksen puolivälin jälkeen, Kupari kertoi Ilta-Sanomille Kingsin lippis päässään.

– Mahtava fiilis. Tätä on odotettu. On ollut pitkä vuosi, ja tähän varaukseen huipentuu oikeastaan tähänastinen ura. Iso hetki itselleni. Tästä se työnteko vasta alkaa, että saavutan unelman ja pääsen pelaamaan NHL:ssä. Tämä oli yksi etappi urallani.

Kings ei ollut Kuparin mukaan niitä seuroja, joka osoitti erityistä kiinnostusta varaustilaisuutta ennen järjestetyissä haastatteluissa.

– Kings ei ollut kiinnostuneempien joukkueiden joukossa. Muutaman muun seuran kanssa tapasin useampaankin otteeseen, mutta hienoa, että he ottivat minut. Olen todella iloinen ja kiitollinen tästä varauksesta.

Kingsin kykyjenetsintäosastolla on suomalaisväriä, sillä entinen NHL-pelaaja Christian Ruuttu scouttaa Kingsille. Suomalaisscoutista ei ainakaan ollut haittaa Kuparin varausprosessissa.

– Kai hän oli vähän avittamassa, kun he ottivat minut. Muutamaan otteeseen juttelin hänen kanssaan. Mukavan oloinen kaveri, sanoi Kupari.

Johtavaan rooliin Kärpissä

Kuparia on kuvailtu pelaajana Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven yhdistelmäksi. Tempotaito on yksi suurimmista syistä, miksi Kotkan Titaanien kasvatti huudettiin ykköskierroksella.

– Nopeus on iso vahvuuteni. Pelini perustuu siihen. Tykkään katsella taitavia jätkiä. Patrick Kanea on tullut katseltua paljon. Losissa on myös aika hyvä kaveri keskellä. Anze Kopitaria tykkään myös katsella, Kupari kertoi.

Toistaiseksi NHL ei ole ajankohtainen askel Kuparille, sillä ensin on saatava lisää pihviä kroppaan ja minuutteja SM-liigassa.

Kupari pelasi päättyneellä kaudella Kärpissä rajallisessa roolissa. Seuraava etappi on nousta Kärppien ydinpelaajaksi SM-liigatasolla.

– Tavoitteena on olla ensi kaudella johtavassa roolissa Kärpissä, ja että pystyn johtamaan joukkuetta, kehityn sitä kautta ja saan uusia kokemuksia, jotta olen valmiimpi siirtymään tänne myöhemmin, sanoi Kupari.

– Joka osa-alueella pitää kehittyä. Varmaan yksi isoimmista jutuista on se, että voimaa pitää hankkia lisää. Änärissä on isoja kavereita ja vauhti on kova. Pitää olla voimakas, että täällä pärjää. Kokonaisvaltaista pelaamista pitää kehittää tulevien parin vuoden aikana, että pääsisin tänne.

Kupari sanoi, että siirtyminen Pohjois-Amerikkaan saattaa tapahtua nopeammin kuin moni uskoisi.

– Jos pystyn kehittämään itseäni mahdollisimman paljon ensi vuoden aikana, muutto tänne Jenkkilään seuraavalla kaudella voisi olla mahdollista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?