Mikä on Ilja Kovaltshukin osoite NHL:ssä? Uusi GM kertoi kiinnostuksesta

Ilja Kovaltshuk, 35, suunnittelee paluuta NHL:ään. Mutta kenen riveihin venäläistähti päätyy?

Ilja Kovaltshuk aikoo palata maailman kovimpaan kiekkoliigaan.

17.6.2018 10:33

Mihin päätyy paluuta NHL:ään virittelevä Ilja Kovaltshuk?

Kysymys on yksi kesän kuumimmista NHL:ssä.

Amerikkalaismedia on aiemmin uutisoinut, että Kovaltshuk on tavannut kalifornialaisseurojen Los Angeles Kingsin ja San Jose Sharksin johtoa. Lisäksi Boston Bruinsin GM Don Sweeney kertoi aiemmin tällä viikolla aikovansa puhua Kovaltshukin agenttien kanssa.

Nyt myös St. Louis Bluesin GM Doug Armstrong on ilmoittanut seuran kiinnostuksesta Kovaltshukia kohtaan.

Armstrong myönsi St. Louis Post-Dispatchille, että Kovaltshukin, 35, ikäisten pelaajien kohdalla on aina riskejä, mutta lisäsi perään, että Kovaltshuk voi aivan hyvin olla huipulla vielä vuosien ajan.

– Hän herättää kiinnostusta, koska hän on kansainvälisesti ollut niin dominoiva pelaaja. Hän oli myös helvetinmoinen pelaaja lähtiessään NHL:stä, Armstrong sanoi NHL.comin mukaan.

Kovaltshuk lähti NHL:stä kesällä 2013 kesken sopimuskautensa. New Jersey Devilsissä pelanneella Kovaltshukilla oli menossa kesällä 2010 solmittu 15-vuotinen ja 100 miljoonan dollarin arvoinen sopimus. Siitä jäi pelaamatta 12 vuotta.

Viisi viime kautta Kovaltshuk on pelannut kotimaansa KHL:ssä SKA Pietarissa ja voittanut Gagarin Cupin kahdesti. Viime talvena hän oli mukana OAR:n (Olympiaurheilijat Venäjältä) olympiakultajoukkueessa.

Kovaltshuk on yksi 2000-luvun pelätyimmistä maalintekijöistä. Atlanta Thrashersin 2001 NHL:ään varaustilaisuuden 1. pelaajana huutama Kovaltshuk on tehnyt taalaliigassa 816 (417+399) pistettä yhtä monessa runkosarjan ottelussa.

Lisäksi hän on pelannut 32 pudotuspeliottelua tehoin 11+16=27. Kovaltshuk ja Devils pääsivät Stanley Cupin loppuotteluihin 2012, mutta mestaruus meni Los Angelesiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?