NHL

NHL

Erik Haulalle raju pettymys Stanley Cup -finaaleissa: ”Kaikista surkein fiilis, se tästä jäi käteen”

Julkaistu:

Vegas Golden Knightsin tuhkimotarina päättyi finaalitappioon.
Vegas Golden Knightsin ensimmäisen kausi NHL:ssä oli kokonaisuutena uskomaton. Muiden joukkueiden ylijäämäpelaajista kasattu nippu sulautui nopeassa ajassa yhteen ja pelasi yhtenäisesti täynnä näyttöhaluja, mikä oli sensaatiomaisen kauden taustalla.

Vegas yllätti kaikki etenemällä heti ensimmäisellä kaudella Stanley Cupin finaaleihin, mutta finaalisarjassa tie nousi pystyyn viidessä ottelussa.

Nimekkäämpi ja rutinoituneempi Washington Capitals oli ratkaisevilla hetkillä kliinisempi ja tasaisempi joukkue, josta löytyi vastuunkantajia laajalla rintamalla. Vegas ei päässyt parhaimpaansa vakuuttavasti sujuneiden aiempien pudotuspelikierrosten jälkeen.

– Pienestä on kiinni. Varmasti tulee kesän aikana katsottua finaalien kakkos- ja nelospeliä. Kuten James Neal (ketjukaveri) sanoi ennen tämän sarjan alkua, että kukaan ei halua sitä fiilistä, että ”mitä jos olisimme tehneet noin tai tehneet sitä tai tätä”. Sehän on kaikista surkein fiilis, ja se tästä jäi käteen, Vegasin suomalaissentteri Erik Haula kertoi Ilta-Sanomille finaalisarjan jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sama tunne Haulalle jäi omasta panoksestaan finaalisarjassa. Haula kasasi finaalisarjassa tehot 0+2. Runkosarjassa uuden maali- ja piste-ennätyksensä tehnyt porilainen päätti pudotuspelit 11 ottelun maalittomaan putkeen.

– Totta kai jäi surkea fiilis. Hävisimme finaalit 4–1, enkä tehnyt yhtään maalia. Aina voi sanoa, että laittaa kaiken likoon ja mitä vaan, mutta ei riittänyt. Nyt saa katsoa koko kesän peiliin. Se on surkea fiilis.


Vegas vei finaalisarjan ensimmäisen ottelun, mutta sen jälkeen kuskin paikalle nousi Capitals, joka otti neljä voittoa putkeen.

– He olivat meitä parempia. Vaikea sanoa muuta... He vain pelasivat paremmin. He tekivät maaleja paremmin, he puolustivat paremmin. Vaikea kuvailla tuntemuksia tällä hetkellä. Menimme näin pitkälle, mutta jäimme vajaaksi. Kova paikka, äärimmäisen pettynyt Haula haki sanojaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oli aika tunteikas fiilis jäällä, kun peli oli ohi. Vaikea prosessoida nyt tätä kaikkea… Harmi.

Kun Haulalta kysyttiin, mistä hän on eniten ylpeä, vastausta ei tarvinnut puntaroida pitkään.

– Me olimme tosi hyvä joukkue, jolla on tosi hyvä maalivahti. Uskoimme toisiimme. Kukaan muu ei uskonut, mutta me uskoimme. Sitä kautta pääsimme aika pitkälle. Harmi, että jäi vajaaksi eikä riittänyt loppuun asti.

– Hieno kausi, mutta nyt tuntuu karulta, Haula sanoi.

 

Uskoimme toisiimme. Kukaan muu ei uskonut, mutta me uskoimme.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt