Yli kahden vuoden putki poikki! – Yllätysnimi ratkaisi voiton Washingtonille - NHL - Ilta-Sanomat

Yli kahden vuoden putki poikki! – Yllätysnimi ratkaisi voiton Washingtonille

Washington Capitals tasoitti Stanley Cupin finaalisarjan.

Washington Capitalsin Alex Ovetshkin kamppaili kiekosta Vegas Golden Knightsin Nate Schmidtiä vastaan toisen finaaliottelun päätöserässä.

31.5.2018 6:13 | Päivitetty 31.5.2018 8:00

Vegas-Washington 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Otteluvoitot 1-1

Vegas Golden Knightsin ja Washington Capitalsin välinen ottelusarja siirtyy itäiselle rannikolle tasatilanteessa. Avausottelun hävinnyt Capitals haki tasapainoisen esityksen jälkeen 3-2-vierasvoiton.

  • Katso ottelun huippuhetket alla olevalta videolta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Voiton takuumies löytyi tolppien välistä. Ensimmäisessä finaalissa haparoinut Braden Holtby oli Capitalsin selkäranka. Holtby otti uskomattoman pelastuksen kaksi minuuttia ennen loppusummeria, kun hän ryösti mailatorjunnallaan Alex Tuchin.

  • Katso selostajaa ja kommentaattoria hämmästyttänyt haamutorjunta alla olevalta videolta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Capitalsin toiseksi sankariksi nousi voittomaalin laukonut puolustaja Brooks Orpik, jonka edellisestä maalista ehti kulua yli kaksi vuotta.

Kokenut jenkkipuolustaja venytti maaliverkkoja edellisen kerran 26. helmikuuta 2016. Kahden maalin väliin mahtui 220 ottelua.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vegasin suomalaishyökkääjä Erik Haula jäi ilman tehopisteitä.

Seuraavaksi ottelusarja siirtyy Washingtoniin, missä pelataan kolmas ottelu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Vahva alku Vegasille

Haulan johtama ketju otti roolia heti ottelun alussa. Puolustaja Luca Sbisa purki Capitalsin korkean karvauksen heittämällä roikkukiekon hyökkäyssiniselle, eikä Capitalsin puolustaja Dmitri Orlov pystynyt pelaamaan kädellään kiekkoa pois.

James Neal sai mailansa väliin, nappasi pelivälineen itselleen ja karkasi maalintekoon. Tarkka laukaus upposi Braden Holtbyn vartioiman maalin takayläkulmaan.

Tämä oli pudotuspelien 13:s kerta, kun Vegas teki ottelun avausmaalin. Ainoastaan neljässä ottelussa vastustaja on rokottanut ensimmäisenä.

Vahvat startit ovat olleet Vegasin tavaramerkkinä tänä keväänä. Vegas on tehnyt jokaisessa pudotuspelien yhdeksässä kotiottelussaan avausmaalin ennen avauserän puoliväliä.

Kun Vegas on tehnyt ottelun avausmaalin, se oli hävinnyt ennen finaalisarjan toista ottelua vain kerran aiemmin tämän kevään pudotuspeleissä.

Capitals kuittasi ottelun tasoihin vielä avauserän lopulla. Avausmaalista miinuksen ottanut Lars Ellerin ketju vastasi tasoituksesta.

Tilanne sai alkunsa, kun Eller torppasi Haulan kumoon puolustuspään aloituksen jälkeen. Andre Burakovsky ja Michal Kempny pelasivat kiekon Ellerille, jolla oli helppo työ iskeä limppu pussiin.

Ylivoimat valokeilassa

Toisessa erässä erikoistilannepelaaminen nousi ratkaisevaan osaan.

Vegas sai oman saumansa ylivoimalla heti erän alussa, mutta kotijoukkueen pakkopeli oli mitäänsanomatonta.

Capitals rokotti armotta omasta ylivoimastaan. Vierasjoukkueen ykköskoostumus jauhoi taidokkaasti kiekon Aleksandr Ovetshkinille, jolla oli helppo työ iskeä takakulmalta 2-1-johtomaali. Osuma oli Ovetshkinille pudotuspelien 13:s.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Capitals rokotti tylysti toisen erän harvoista maalipaikoistaan. Kakkosottelun parhaana pelaajana loistanut Eller oli jälleen esillä, kun Capitals maalasi.

Tehot 1+2 kasannut Eller alusti Brooks Orpikin laukoman 3-1-maalin.

Toisen erän lopulla oli Vegasin vuoro rokottaa kurittomasta jäähystä. T.J. Oshie otti tarpeettoman jäähyn estämistä, mikä maksoi lopulta maalin. Puolustaja Shea Theodore laukoi paksun maskin takaa 2-3-kavennuksen ylivoimalla.

Vegas tuhri kolmannen erän alussa tuhannen taalan paikan, kun kotijoukkue ei onnistunut tekemään maalia kahden miehen ylivoimalla. Vegas pääsi pelaamaan 5-3-ylivoimaa 69 sekuntia, mutta kuten toisessa erässä, pakkopeli oli staattista kiekon siirtelyä.

Capitalsille raju takaisku

Capitals sai toisessa finaalissa jobinpostia, kun ykkössentteri Jevgeni Kuznetsov loukkaantui avauserän lopulla. Brayden McNabb jyräsi Kuznetsovin keskialueella puhtaalla ja painavalla taklauksella.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuznetsov suuntasi saman tien pukukoppiin. Kuznetsov näytti loukkaavan vasenta kättään tai olkapäätään. Venäläissentteri ei palannut enää kaukaloon tällin jälkeen.

Kuznetsovin paikalle ykkösketjun keskelle nousi Nicklas Bäckström.

Lisätty videot ja grafiikka klo 8.00.

Stanley Cupin finaali

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?