NHL

Jääkiekon MM-kisat keräsivät jälleen Suomessa huimia katsojamääriä – vaikka Leijonat ei edes pelannut mitalipeleissä!

Julkaistu:

MM-kiekko
Jääkiekon MM-loppuottelu veti suomalaiset televisioiden ääreen.
Jääkiekon MM-kisat Tanskassa päättyivät sunnuntaina Ruotsin kultajuhliin.

Leijonien osalta kisat katkesivat puolivälierätappioon Sveitsiä vastaan, mutta suomalaisen jääkiekkoyleisön kiinnostusta kisoja kohtaan se ei laskenut.

Ruotsin ja Sveitsin välinen loppuottelu tavoitti MTV3- ja C More -kanavilla yhteensä 1,85 miljoonaa suomalaista. Sunnuntaina myöhäiseen iltaan venyneen ottelun keskikatsojamäärä oli 1,06 miljoonaa katsojaa, kertoo MTV tiedotteessaan.

Leijonat keräsi kovimmat katsojalukemat puolivälieräottelussa Sveitsiä vastaan. Suomen kirvelevään tappioon päättynyt ottelua tavoitti peräti 2,33 miljoonaa suomalaista. Keskikatsojamäärä Sveitsi-pelissä oli 1,52 miljoonaa.

MM-jääkiekko siis kiinnostaa suomalaisia, vaikka mitalipelit jäivät tällä kertaa haaveeksi. Suomalaisten rakkaus MM-kisoja kohtaan pitää pintansa vuodesta toiseen.

– MM-turnaus sai arvoisensa päätöksen. Ottelu oli todellinen trilleri. On alleviivaavaa, että yli miljoona suomalaista jännitti ruudun ääressä loppuun asti, vaikka Leijonien turnaus päättyi jo torstaina. MM-kiekko on tapahtumana yksi suurimmista ilmiöistä Suomessa, toteaa MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

Katsojaluvuissa ei ole huomioitu ravintolakatselua tai suoratoistopalvelu cmore.fi:n kautta tapahtunutta katselua. MM-kisoja seurasi yhteensä noin neljä miljoonaa suomalaista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt