NHL

NHL

Kommentti: Vegas on NHL:n murhaavin uhkapeluri – ja sillä on mieletön mahdollisuus tehdä historiaa

Julkaistu:

NHL
Vegas Golden Knights on saanut Winnipeg Jetsin näyttämään hitaalta, kirjoittaa Ilta-Sanomien NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén.
Vegas Golden Knights on kuuden voiton päässä Stanley Cupista.

Mestaruusparaati kasinokatu Stripillä on siis ihan aikataulussa. No, mukahassuttelut sikseen.

Golden Knightsin 2–1-sarjajohto lännen konferenssifinaaleissa Winnipeg Jetsiä vastaan on täysin ansaittu. Vegas on ollut toistaiseksi kokonaisuutena juuri tuon verran parempi joukkue.

Jetsillä on hyökkäyksessä enemmän tulivoimaa ja syvyyttä, mutta kolmessa ensimmäisessä ottelussa Vegas on ollut opportunistisempi joukkue. Kultaritarit ovat iskeneet kliinisemmin kiekkoa pussiin, kiitos kärkipelaajien.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jets on rakentanut kolmessa ensimmäisessä ottelussa vaarallisia maalipaikkoja 5–5-pelissä 35 Vegasin 18:aa vastaan.

Winnipegissä pelatuissa otteluissa tasakentällisin Jetsin laukausprosentti huippupaikoissa oli vain 5,26. Vegas iski vaarallisista paikoista 18,18-prosenttisesti.

Kolmannen ottelun jälkeen ottelusarjan laukausprosentit 5–5-pelin huippupaikoissa ovat Vegasille murskaavasti 27,8–8,6.

Iso syy tilastoon on tietenkin pudotuspelien parhaalla pelaajalla, Vegasin ykkösvahti Marc-Andre Fleurylla, joka pelaa uskomatonta kevättä. Fleury on ollut alusta asti Vegasin arvokkain pelaaja.


On annettava myös kunniaa koko ryhmälle.

Golden Knights on kuin Stripillä olostaan nautiskeleva uhkapeluri, joka on louhinut blackjack-pöydässä jo tuntuvan summan taaloja taskuun, mutta jatkaa vielä pelaamista muutamalla ylimääräisellä taalalla.

Golden Knightsilla ei ole mitään hävittävää. On vain voitettavaa. Vegasilla on mieletön mahdollisuus tehdä NHL-historiaa. Tämä huokuu Vegasin pelaamisesta ja pelaajista. Rentous ja raikkaus paistavat kärkijätkistä aina syvyyspelaajiin asti.

Muiden NHL-seurojen ”jätteistä” kasattu muukalaislegioona on edennyt tähän pisteeseen luottamalla täydellisesti omaan peli-identiteettiinsä. Golden Knights ei ole muuttanut tai alkanut veivata pelaamistaan, vaan on luottanut vahvuuksiinsa.

Neljän sylinterin tarkasti roolitettu kollektiivi on jauhanut samalla sapluunalla kuukaudesta ja ottelusta toiseen. Aivan sama kuka on vastassa.

Konferenssifinaaleissa Vegas on saanut Jetsin näyttämään ajoittain hitaalta joukkueelta, mikä on todella kova suoritus, sillä Jets ei todellakaan ole hidas nippu.

Aktiivinen ja korkea prässipeli on saanut Jetsin välillä todelliseen liriin. Kakkos- ja kolmosotteluissa Jets joutui roiskimaan kiekkoja liikaa, mikä ruokki NHL:n vaarallisimman vastaiskujoukkueen pelaamista. Kiekonmenetykset isolla jäällä ovat itsemurha Vegasia vastaan.

Luisteluvoimaisen ja kevytjalkaisen joukkueen peli perustuu riistojen jälkeisiin vastaiskuihin. Vegas on NHL:n paras joukkue riistojen jälkeisten sekuntien sisällä. Kun riisto tapahtuu keskialueella ja puolustussinisen alla, koko viisikon suuntana on pohjoinen - ja vauhdilla.

Vegas on päässyt herkuttelemaan organisoimatonta Jetsin viisikkoa vastaan kahdessa edellisessä ottelussa mielin määrin. Tuloksen voi lukea tulostaululta.

Jos sama tahti jatkuu, Jets tekee itselleen mahdottoman vaikean ottelusarjan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt