NHL

NHL

Käsittämättömiä torjuntoja ja uskomattomat tilastot – NHL-tähti Marc-Andre Fleury on hirmuvireessä

Julkaistu:

nhl
Marc-Andre Fleury on torjunut uskomattoman kevään.
Marc-Andre Fleuryn uskomaton pudotuspelikevät jatkuu. Fleury, 33, torjui 33 kertaa, kun Vegas Golden Knights löi Winnipeg Jetsin 4–2 ja siirtyi johtoon lännen konferenssifinaaleissa.

Fleury on kolminkertainen Stanley Cupin voittaja, mutta siitä huolimatta hänellä on ollut maine maalivahtina, jonka pää ei aina kestä kovimpia paikkoja.

Tänä keväänä kukaan ei ole muistellut Fleuryn heikompia pudotuspelisuorituksia. Lempinimellä Flower tunnettu maalivahti on ollut Vegasin suurin sankari liki jokaisen voitto-ottelun jälkeen.

Niitä voittoja on nyt 10, ja Vegas on enää kahden voiton päässä finaalipaikasta.


Fleuryltä nähtiin taistelun tuoksinassa myös hassuttelua. Kun Vegasin maalilla taisteltiin toisen erän lopulla, kutitteli Fleury Jetsin tähteä Blake Wheeleriä korvasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän on pyörinyt mukana niin pitkään, että tietää milloin olla tosissaan ja milloin tehdä asiat vähän kepeämmin. Se tekee hänestä niin huippuhyvän, että hän haluaa noin kiihkeässä pelissä ottaa vähän kevyemmin, puolustaja Brayden McNabb sanoi LA Timesin mukaan Fleurystä, joka on todella pidetty pukukoppipelaaja.


Fleury pelasi viime kevääseen asti koko uransa Pittsburghissa. Penguins varasi Fleuryn NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimenä kesällä 2003.

Conn Smythe -ehdokas numero 1

Pelaajien urien tilanteet eivät ole vertailukelpoisia, mutta Fleuryn keväässä on jotain samaa kuin toisen kanadanranskalaisen veskarin Jean-Sebastien Gigueren sensaatiomaisessa pudotuspelikeväässä 2003.

Nuori Giguere torjui tuolloin vastoin kaikkia odotuksia Anaheim Mighty Ducksin loppuotteluihin. Mighty Ducks hävisi Stanley Cupin finaalit seitsemässä pelissä New Jersey Devilsille, mutta Giguere voitti silti pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Conn Smythe Trophyn. Hän on yhä viimeisin häviäjäjoukkueen pelaaja, joka on kuitannut pystin.

Giguere voitti Conn Smythen torjuntaprosentilla 94,5 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 1,62. Fleuryn tilastot tänä keväänä ovat 94,5 ja 1,68. Jos Conn Smythe jaettaisiin nyt, olisi Fleury ehdoton voittaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt