NHL

NHL

Patrik Laine nousi kyseenalaisen NHL-tilaston kärkeen

Julkaistu:

NHL
Winnipeg Jetsin maalitykki on kolistellut tolppia pudotuspeleissä.
Laukaisumäärään ja maalipaikkoihin nähden Patrik Laineen neljä pudotuspelimaalia on vähän. Jetsin 20-vuotias pyssysankari paukutti runkosarjassa 44 maalia 82 ottelussa, mutta pudotuspeleissä maalaaminen on ollut tahmeampaa.

Jetsin 15 pudotuspelissä Laine on laukonut maalia kohti yhteensä 48 kertaa. Laukausprosentti on Laineelle epätyypillisen pieni 8,3.

Tamperelaisen ruuti oli märkää myös lännen konferenssifinaalien kolmannessa ottelussa, joka päättyi Vegas Golden Knightsin 4–2-voittoon.

Kolmannessa ottelussa Laine ei päässyt tolppaa lähemmäksi. Laine laukoi hyvästä paikasta toisen erän ylivoiman aikana tolppaan. Tämä oli nuorukaiselle jo pudotuspelien viides laukaus, joka kilahti tolppaan.
Samalla Laine nousi kyseenalaisen tilaston kärkeen. Laine jakaa tolppalaukauksissa pudotuspelien kärkipaikan kautensa jo lopettaneen Boston Bruinsin tshekkihyökkääjä David Pastrnakin kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toista ääripäätä edustaa pudotuspelien maalipörssiä johtava Mark Scheifele. Jetsin ykkössentteri on mättänyt yhteensä 14 maalia pudotuspeleissä. Näistä osumista peräti 11 ovat vieraissa tehtyjä maaleja.

Scheifele on tehnyt 11 vierasmaaliaan vain 15 laukauksella eli kanadalaissentterin laukausprosentti vierasjäällä on käsittämätön 73.

Katso kooste Vegasin ja Winnipegin ottelusta alta:

Jos et näe yllä olevaa videota, voit katsoa sen tästä.

Jos et näe yllä olevaa graafia, voit katsoa sen tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt