NHL

NHL

Vegasin Erik Haula loisti kovassa paikassa – ”En ollut tyytyväinen”

Julkaistu:

NHL
Erik Haula oli isossa roolissa Vegasin toisessa voitossa.
Erik Haula oli erittäin kriittinen omasta pelaamisestaan pari päivää sitten. Vegas Golden Knights palasi kotiyleisönsä eteen 1–1-tasatilanteessa Winnipeg Jetsiä vastaan, mutta suomalaissentteri ei antanut itselleen puhtaita papereita konferenssifinaalien kahdesta ensimmäisestä ottelusta Winnipegissä.

Haula ei vain puhunut lämpimikseen. Porilainen pelasi selvästi parhaan ottelun Jets-sarjassa, kun Vegas otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan 4–2-kotivoitolla.

Yksi kevään pudotuspelien ehjimmistä esityksistä Haulalta kovaan paikkaan.

– Olen kokonaisuutena tyytyväinen peliini. Kuten sanoin aiemmin, minun on pelattava paremmin. En ollut tyytyväinen kahteen ensimmäiseen peliin. Olen katsonut peliäni ja miettinyt, mitä tiettyjä juttuja pitää parantaa, jotta voisin hyödyntää paremmin nopeuttani ja saada enemmän kiekkoja. Sitä kautta olen yrittänyt päästä paremmin maalintekopaikoille, Haula kertoi ottelun jälkeen Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Haula oli mukana alustamassa James Nealin 2–1-johtomaalia, joka tuli vain 12 sekuntia Jetsin tasoituksen jälkeen toisessa erässä. Katso video maalista alta:

Jos et näe yllä olevaa videota, voit katsoa sen tästä.

Maali oli loistava osoitus Haulan kyvyistä. Nopeajalkainen sentteri lähti karvaamaan ärhäkästi syvään ja luki tilanteen oikein. Haula katkaisi Jets-vahti Connor Hellebuyckin syötön ja pelasi kiekon maalin eteen Nealille, jolla oli helppo työ panna kiekko rysään.

Maali tuli täydelliseen paikkaan Vegasin kannalta.

– Se oli killeri heille. Maali sai meidät taas liikkeelle, ja saimme heti siihen perään vielä kolmannen. Oli erittäin tärkeää saada hyvät vaihdot heti sen tasoitusmaalin jälkeen, näki Haula.

Kolmannen ottelun ensimmäiset kaksi erää olivat todella vahvoja Vegasille. Luisteluvoimainen pystysuunnan joukkue sai ajoittain Jetsin näyttämään hitaalta.

– Se on mielestäni itsestäänselvää, milloin pelaamme hyvin. Se on vastustajalle turhauttavaa, kun olemme koko ajan naamassa kiinni ja käännämme koko ajan kiekkoa ylöspäin. Pelaamme tosi nopeasti, simppelisti ja ajamme maalille. Se on meidän vahvuus, painotti Haula.

– Meidän täytyy tehdä paljon töitä. Olemme sanoneet koko vuoden, että meillä on paljon hyviä pelaajia, mutta ei mitään supertähtiä. Emme voita pelejä vain yhdellä ketjulla. Kaikkien tarvitsee olla parhaimmillaan. Sitä mielestäni olimme kaksi erää. Kolmannessa ”Flower” (Marc-Andre Fleury) pelasti meidät.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt