NHL

Patrik Laine avaa nyt elämäänsä luksushotelleissa – jos tärkein vaatimus ei täyty, tähti ampaisee välittömästi kaupoille

Julkaistu:

NHL
Winnipeg Jetsin suomalaistähti viettää askeettista hotellielämää.
NHL-pelaajien kauteen mahtuu lukuisia reissupäiviä eri puolilla Pohjois-Amerikkaa. Osa pelaajista ottaa reissaamisesta kaiken irti ja tutustuu välipäivinä paikallisiin erikoisuuksiin sekä kattavaan ravintolatarjontaan.

Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laine ei kuulu tähän porukkaan. Laine, 20, viettää askeettista hotellielämää läpi kauden – oli kyse runkosarjasta tai pudotuspeleistä.

Poikkeusta ei tee edes Yhdysvaltain viihdepääkaupunki Las Vegas, jossa Jets kohtaa varhain torstaiaamuna Vegas Golden Knightsin lännen konferenssifinaalien kolmannessa ottelussa.

– Hotellilla menee kaikki vapaa-aika. Ei tänne ole tultu pitämään hauskaa, Laine ilmoitti Ilta-Sanomille keskiviikon aamujään jälkeen.

Laineella on tarkat rutiinit hotellielämässä. Hän kämppää joka reissulla tanskalaishyökkääjä Nikolaj Ehlersin kanssa. Toista kautta samassa huoneessa vierasreissuilla majailevat Laine ja Ehlers ovat hyviä kavereita, jotka ovat kovia Playstationin pelaajia.

– Mulla ja Tanskan pojalla on molemmilla mukana pleikkarit vierasreissuilla. Pyydämme hotellilta aina ylimääräisen tv:n. Siinä sitten istuskellaan ja pelaillaan. Yleensä on vielä kaksi iPadia, kun pelaamme kahta eri peliä. Eli ihan kunnon setti, Laine sanoi.

– Jos toisen telkkarin saaminen ei onnistu, käymme ostamassa toisen.

Näin tapahtui tällä kaudella New Yorkissa, kun Jets oli Isossa Omenassa pelireissulla. Luksushotellin huoneen varustus ei miellyttänyt kaksikkoa, joten Laine ja Ehlers lähtivät kaupoille.

– Ostimme Nykissä telkkarin, kun emme saaneet huoneeseen toista. Raahasin sen boksin New Jerseyyn, jossa pelasimme seuraavaksi. Lopulta se myös hajosi New Jerseyssa. Telkkari jäi sinne.

– Olemme kato ammattimiehiä, Laine virnisti.

Jetsin nuorten tähtipelaajien väliset ”setit” eivät ole mitään muutaman tunnin rykäisyjä. Laine ja Ehlers tappavat aikaa monen tunnin sessioilla.

– Eilen emme kerenneet niin kauan. Pelasimme ehkä vain viisi tuntia. Välipäivinä kotona saattaa mennä helposti 12 tuntia putkeen. Kun herää aamukymmeneltä, niin aina sinne iltayhteentoista asti.

Pelisessiot ovat intensiivisiä, joten välillä pelivälineet ottavat osumaa.

– Muutama ohjain on mennyt rikki, kun olemme pelanneet vastakkain. En ole oikein sulattanut tappiota, Laine kertoi.

– Änärin tappiot ottavat koville. Siinä pitäisi piestä ihan kunnolla Ehlers. Fifassa olen erittäin huono. Ymmärrän, että häviän siinä. Mää lähden aina häviämään Fifassa.

Pelisessioiden takia hienot illalliset paikallisissa pihviravintoloissa jäävät väliin.

– Hallilla on aina lounas, mutta illalla pitää itse hoitaa ruokailut. Yleensä se on soitto alakertaan ja huonepalvelusta ruoat ylös huoneeseen, Laine ilmoitti.

Laine luottaa aina samaan bravuuriin.

– Pihvi ja ranskalaiset toimivat aina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt