Toronto venytti ratkaisun seiskapeliin – Andersen jätti Raskin varjoon: ”Joskus tarttuu, joskus ei” - NHL - Ilta-Sanomat

Toronto venytti ratkaisun seiskapeliin – Andersen jätti Raskin varjoon: ”Joskus tarttuu, joskus ei”

Toronton ja Bostonin välinen ottelusarja ratkaistaan seitsemännessä ottelussa.

Tuukka Raskin Bostonille kiperä tappio.­

24.4.2018 6:05

Kuten viisi vuotta sitten, Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin välinen ottelusarja pudotuspelien avauskierroksella ratkaistaan seitsemännessä ottelussa. Leafs vei kuudennen ottelun varhain tiistaiaamuna kotonaan 3–1. Katso kooste ottelusta alta:

Jos et näe yllä olevaa videota, voit katsoa sen tästä.

Kuten viisi vuotta sitten, Leafs nousi tälläkin kertaa ottelusarjassa 1-3-tappioasemasta tasoihin, ja pakotti ratkaisun seitsemänteen otteluun.

– Media tykkää kirjoittaa tästä joukkueesta kaikenlaista. Meidät kirjoitettiin ulos tästä sarjasta jo aiemmin, mutta olemme näyttäneet mihin pystymme joukkueena. Kaksi ensimmäistä ottelua olimme purjeessa, mutta sen jälkeen olemme pelanneet hyvin ja pysyneet omassa pelisuunnitelmassa, Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen sanoi ottelun jälkeen Ilta-Sanomille.

Viisi vuotta sitten seiskapelistä tuli yksi NHL-historian eeppisimmistä. Leafs onnistui sössimään 4–1-johtoasemansa kolmannessa erässä ja hävisi 4–5.

Leafsilla on mahdollisuus revanssiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä, jolloin seitsemäs ottelu pelataan Bostonissa.

Maaginen Andersen

Leafs on edelleen mukana kevättansseissa yhden miehen ansiosta. Tanskalaisvahti Frederik Andersen oli kuudennessa ottelussa maaginen.

Ottelun ratkaisuksi muodostui maalivahtipeli. Andersen oli toisessa ottelussa putkeen parempi kuin Tuukka Rask, joka ei suinkaan pelannut huonosti. Andersen pystyi ottamaan tarvittavat pelastukset kriittisillä hetkillä ottelua.

Zach Hyman (vas.) ja Frederik Andersen­

Rask ei koe, että ottelusarjasta olisi tullut entistä selkeämmin veskari vastaan veskari -kisa, jossa kollegan kepittäminen on noussut isompaan rooliin.

– Jokainen ottelu on erilainen. Joskus tarttuu, joskus ei. Ehkä enemmänkin ottelut kulminoituvat siihen, kumpi tekee isoja virheitä kriittisissä paikoissa, Rask sanoi Ilta-Sanomille.

– Monesti kun toinen veskari ottaa isoja torjuntoja ja peli pyörii toisessa päädyssä, silloin pitää vain pysyä itse kärsivällisenä ja keskittyä torjumaan seuraava tilanne. Keskittyminen on kaikista tärkeintä.

Andersenin tärkeimmät torjunnat tulivat vajaat viisi minuuttia ennen loppua, kun Bruins haki tasoitusta ylivoimalla. Uhrautuva alivoimanelikko ja Andersenin torjunnat tappoivat jäähyn.

Rask otti ottelun isoimmat torjunnat viimeisen kymmenen minuutin aikana, kun hän nollasi William Nylanderin, Kasperi Kapasen ja Auston Matthewsin yritykset lähietäisyydeltä.

Zdeno Chara (vas.) ja Kasperi Kapanen­

Kapasella on riittänyt tontteja läpi ottelusarjan. Kuudennessa ottelussa Kapanen pääsi läpiajoon alivoimalla, mutta kuopiolaisen maalitili on edelleen avaamatta.

– Olisin voinut vetää hieman enemmän kulmaan, mutta tällaista tämä jääkiekko on. Joskus uppoaa, joskus ei. Hyviä torjuntoja Rask on kieltämättä ottanut, Kapanen sanoi.

– Onneksi ei ole suomalaiset tehneet maaleja, kuittasi puolestaan Rask.

”Kova vastaiskujoukkue”

Avausmaalin tehnyt joukkue oli voittanut jokaisen ottelun ennen maanantaita. Kuudennessa ottelussa tahti muuttui.

Maalihanat aukaisi Bruins. David Krejci voitti aloituksen puhtaasti Auston Matthewsilta. Kiekko ajautui Jake DeBruskille, joka ohitti Andersenin.

Leafsin vastaus tuli nopeasti, kun William Nylander kuittasi peli tasoihin 35 sekuntia myöhemmin. Varjojen mailla vaeltaneen Nylanderin ensimmäinen pudotuspelimaali tuli herkulliseen paikkaan.

Zach Hyman iski kiekon toisen kerran maaliin heti perään, mutta maali hylättiin maalivahdin estämisenä. Hymanin luistin osui ennen maalia Raskia kilpipuolen käteen sillä seurauksella, että Rask menetti mailansa.

Kuten ottelusarjan viidennessä ottelussa, myös kuudennessa Bruins sai ajoittain Leafsin täydelliseen liriin. Patrice Bergeronin johtama ketju teki kaukalossa välillä mitä huvitti. Bruins piti kiekkoa ja vyörytti, Leafs otti vastaan ja Andersen piti vaikeina hetkinä pystyssä.

Patrice Bergeron­

Kymmenen minuutin mankeloinnin jälkeen Leafsin 2–1-voittomaali tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Rask oli käytännössä ilman töitä kymmenen peliminuuttia ennen Mitch Marnerin osumaa. Takaiskumaali tuli vielä sopivasti Bergeronin ketjua vastaan.

– Ei se ollut ihanteellisin tilanne, mutta kaikkeen pitää olla aina valmiina. Toronto on joukkue, joka kyttää iskupaikkoja. Joko meidän päädyssä tai nopeista vastahyökkäyksistä, jotka lähtevät meidän virheistämme. Toronto on kova vastaiskujoukkue, Rask muistutti.

Voittomaalista Rask antoi kunniaa myös Marnerille.

– Rystylaukausta ei oikein voi lukea, mutta se oli hyvä laukaus, sopivasti patjan yläpuolelle.

Maanantain kierros:

Toronto-Boston 3-1 (0-0, 2-1, 1-0) B: Tuukka Rask 27/29 torjuntaa Otteluvoitot 3-3Columbus-Washington 3-6 (0-1, 1-2, 2-3) Washington jatkoon voitoin 4-2

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?