NHL

Patrik Laine maalasi ja hämmensi tuuletuksellaan – ”Annetaan yleisön rahoille vastinetta”

Julkaistu:

NHL
Winnipeg Jetsin suomalaistähti on aloittanut pudotuspelit sähäkästi.
Winnipeg Jets otti toisen kiinnityksen vakuuttavan esityksen jälkeen. Jets kaatoi Minnesota Wildin 4-1 yksipuolisen esityksen jälkeen varhain

– Ei annettu tässä pelissä kaverille oikeastaan mitään. Tuollaista peliä kun pystymme pelaamaan, niin aika vaikea meitä on voittaa. Emme anna niille mitään ilmaiseksi. Tuolla tavalla pitää vain jatkaa, eikä aleta antaa heille liikaa paikkoja, koska he kuitenkin osaavat ne hyödyntää, ottelun kolmostähdeksi valittu Patrik Laine sanoi.

Laine iski voitto-ottelussa tehot 1+1. Nuorukainen on osunut molemmissa pudotuspeliotteluissaan Jetsin paidassa. Laineen, 19, tykki puhui tulisesti kaksi minuuttia ennen ottelun loppua.

Katso maali alla olevalta videolta:Maalin jälkeen ja ottelun loputtua Laine viihdytti yleisöä Timo Nummelinin tunnetuksi tekemällä viulutuuletuksella, joka keräsi ottelun jälkeen ihmetystä paikallisten keskuudessa.

– Ennen peliä oli Porin kaverin (Joel Armia) kanssa pientä puhetta, niin päätin ottaa pienen viulusoolon. Aina voitetun pelin jälkeen soittelen yleensä nautinnollista viuluesitystä yleisölle. Annetaan yleisön rahoille vastinetta, Laine virnisti.

Sitä Jetsin kannattajat saivat yllin kyllin perjantai-iltana täpötäydessä kotipyhätössä.

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä, ja jopa alkuvaiheessa Wildin hallintaa, mutta toisessa erässä marssijärjestys muuttui. Toisesta erästä alkaen jäällä oli vain yksi joukkue. Jets oli dominoiva.

– Emme puhuneet mitään erityistä ensimmäisellä erätauolla. Ihan samanlaista peliä vain halusimme pelata kuin avauserässä, missä kaveri pysyi vielä hyvin mukana. Ensimmäinen erä oli aika samanlainen molemmissa otteluissa, mutta nyt tässä ottelussa alettiin painaa vähän enemmän kaasua toisessa erässä, sanoi Laine.

”Heillä alkaa aika loppua”

Wildin puolustusta on koeteltu kovalla kädellä, sillä alakerrasta puuttuu loukkaantumisen takia Ryan Suter. Kuorma jakaantuu kolmen luottopakin Mathew Dumban, Jonas Brodinin ja Jared Spurgeonin välille.

Jets on iskenyt armotta Wildin pakkeihin kiinni, mikä alkaa Laineen mukaan näkyä.

– Vähän se näkyy. En ole tietenkään pakkina pelannut, mutta voin olla aika varma, että ei se ole kovin helppoa, kun satakiloisia äijiä tulee koko ajan päälle ja omassa päädyssä ovat puolitoista minuuttia yhteen menoon. Sitä me olemme pyrkineet hyödyntämään, kun heillä tietyt pakit pelaavat melkein puolituntia illassa.Voit katsoa ottelun huippuhetket yllä olevalta videolta.

Ottelun loppuhetkillä ryöpsähti yli. Pelin ollessa selvää kauraa, Jetsin ja Wildin pelaajat ottivat pystypainissa yhteen.

Wildin konkarihyökkääjä Daniel Winnik (188 cm/93 kg) antoi palaa oikein kunnolla, kun hän takoi nyrkeillä Jetsin hyökkääjää Brandon Tanevia (183 cm/82 kg). Winnikin tekoa ei katsottu hyvällä Jetsin leirissä.

– Onhan se vähän naurettavaa, että tullaan hakemaan joukkueen pienin jätkä, joka on toista kautta liigassa. Ottaisi oman kokoisia ja tappelisi niiden kanssa. Kyllähän tuo vähän suututti meidän äijiä, mutta samalla myös nauratti, kun he lähtevät tuollaiseen, Laine sanoi.

– No, he yrittävät tietenkin sytyttää joukkuetta eri tavalla, mutta ei meidän parane tuohon lähteä mukaan. Ei niillä muuten tuossa pelaamisessa ole oikein mitään, niin silloin pitää tietenkin yrittää tuollaisia juttuja. Ymmärrän sen, koska heillä alkaa aika loppua pikkuhiljaa ja koneet pitäisi saada käyntiin, Laine näki.

– Pistetään me kiekkoa enemmän pussiin, niin loput voi katsoa tulostaululta.