NHL

NHL

Suomalainen huippulupaus on debytoimassa pikavauhtia NHL:ssä!

Julkaistu:

NHL
Henrik Borgström liittyi Florida Panthersin vahvuuteen.
Florida Panthers ei ole aikaillut turhaan huippulupaus Henrik Borgströmin kanssa, kun hänen kautensa päättyi Yhdysvaltain yliopistosarjassa.

Panthers solmi maanantaina kolmen vuoden tulokassopimuksen 20-vuotiaan suomalaissentterin kanssa. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Borgström liittyi Panthersin vahvuuteen Torontossa, missä Panthers kohtaa keskiviikkona Maple Leafsin.

Keskiviikon ottelu tulee vastaan turhan äkkiä, mutta Borgströmin NHL-debyytti nähdään pian. Panthersin päävalmentaja Bob Boughner sanoi, että Borgström debytoinee torstain vierasottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

Borgström veti ensimmäisen jääharjoituksen Panthersin riveissä keskiviikon aamujäillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän näytti aika hyvältä. ”Borgy” tuli eilen myöhään ja liittyi vasta joukkueeseemme. Hän ei ole ollut jäällä sunnuntain jälkeen. Suunnitelmana on, että hän on keskiviikon ottelun alkulämmittelyssä mukana, osallistuu palavereihimme ja katsoo 5–5-pelistämme nauhoja ja tutustuu tapoihimme. Hän pelaa mahdollisesti torstaina Ottawassa, Boughner kommentoi.

Denverin yliopistossa kaksi viime kautta kiekkoillut Borgström, 20, on Panthersin ykköskierroksen varaus (23. pelaaja) kesältä 2016.


Borgströmin kausi yliopistosarja NCAA:n pudotuspeleissä päättyi viime sunnuntaina, kun Denver hävisi puolivälierissä Ohio Statelle 1–5. Denver lähti pudotuspeleihin hallitsevana mestarina.

Borgströmin toinen kausi NCAA:ssa oli vakuuttava. Suomalainen valittiin aiemmin maaliskuussa kymmenen pelaajan ehdokaslistalle, josta valitaan NCAA:n paras pelaaja.


Isokokoinen taitosentteri sijoittui pistepörssin viidenneksi tehoilla 23+29=52. Borgströmin kulunut NCAA-kausi oli kaikkien aikojen kuudenneksi paras suomalaispelaajan kausi pisteiden valossa.

Tulokaskaudella Borgström valittiin NCAA:n läntisen konferenssin ensimmäiseen tähdistökentälliseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt