NHL

NHL

Patrik Laine jatkoi ennätysputkeaan – Pekka Rinne varasti show’n

Julkaistu:

NHL
Winnipeg Jetsin suomalaistähden maaliputki päättyi tiistain kierroksella.
NHL:n viime viikon ykköstähden Patrik Laineen maaliputken pysäyttämiseen tarvittiin lopulta suomalaismuuri.

Nashville Predatorsin ykkösvahti Pekka Rinne oli betonikunnossa taas tiistaina, kun Nashville kaatoi Keskisen divisioonan kärkiottelussa Laineen edustaman Winnipeg Jetsin 3–1. Rinne torjui 32 kertaa kauden 38. voitossaan.

Nashvillen hornankattilassa päättyi Laineen kuuden ottelun (10 maalia) maaliputki.

Vaikka Laine jäi ensimmäistä kertaa maaleitta sitten helmikuun 27. päivän, nuorukainen jatkoi pisteputkeaan. Nuoren NHL-uran ennätyspitkä pisteputki on nyt 13 ottelun mittainen. Laine sai Jetsin 1–3-maaliin kakkossyötön päätöserässä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Maaliputken jatkuminen ei ollut kaukana. Kolmannen erän puolivälissä Laineen tulinen rannelaukaus ohitti jo Rinteen ja valui varusteiden kautta kohti maalia, mutta Austin Watson siivosi kiekon väljemmille vesille viime hetkellä. Laine tulitti ottelussa kahdeksan laukausta maalia kohti.


NHL:n maalipörssin voitosta taisteleva Laine on tehnyt pisteputkensa aikana 16 maalia ja 23 pistettä. Viime kuukausien kuumimpana maalintekijänä hehkunut Laine on paukuttanut edellisessä 27 ottelussa 23 maalia.

Jetsin hyökkäystehot ovat olleet viime otteluissa harvinaisen paljon Laineen varassa. Laine on tehnyt Jetsin 17:stä edellisestä maalista kymmenen.

Laineen jäätyä nollille Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin piti johtonsa maalipörssin kärkipaikalla. Ovetshkinilla on kasassa 42 maalia. Laine seuraa heti perässä 41 maalillaan.


Predators ei antanut mitään armoa edellisiltana pelanneelle Jetsille. Ottelua ei ollut pelattu edes kymmentä minuuttia, kun taululla komeilivat Predatorsin 3-0-johtolukemat. Predators näytti, miksi se on Keskisen divisioonan ykkösjoukkue. Tiistain esitys oli viime vuoden finalistijoukkueelta murskaavan kova ensimmäisen 30 minuutin ajan.

Jetsille ilta oli kaksijakoinen. Joukkueen ykköstähtenä viime viikot loistaneen Laineen ilta ei alkanut mairittelevasti, kun Watson teki alivoimalla 2–0-maalin Laineen kiekonmenetyksestä hyökkäysalueella. Predators rankaisi kahdesti saman alivoiman aikana. Heti perään tullut 3–0-tikari meni Viktor Arvidssonin nimiin. Jets kaivoi itselleen ottelun alussa liian syvän kuopan.

Jets sai jo ennen ottelua jobinpostia, kun Paul Stastny joutui jättämään ottelun väliin. Stastny on johtanut Jetsin parasta ketjua, laidoilla Laine ja Nikolaj Ehlers. Nashville-ottelussa Stastnyn paikan otti Blake Wheeler.

Kakkosketju oli tiistaina muodossa Kyle Connor-Bryan Little-Joel Armia.

Stastnyn loukkaantuminen tulee erityisen pahaan paikkaan, sillä Jetsiltä puuttuu entuudestaan riveistä kolme sentteriä. Ykkössentteri Mark Scheifele kärsii ylävartalovammasta. Sivussa ovat myös Adam Lowry ja Matt Hendricks.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt