NHL

NHL

Maalikuninkuudesta taistelevat Patrik Laine ja Aleksandr Ovetshkin kohtaavat ensi yönä – venäläistähdeltä kehuja suomalaiselle

Julkaistu:

NHL
Maalipörssin kärkikaksikko kohtaa toisensa Suomen aikaa kello 1.00 alkavassa ottelussa.
NHL:n otteluohjelman laatijan on syytä taputtaa itseään olalle. Washington Capitalsin ja Winnipeg Jetsin kohtaaminen osuu nimittäin loistavaan ajankohtaan.

Yhdysvaltain pääkaupungissa pelattavassa kamppailussa kohtaavat paitsi sarjan kärkipään joukkueet, myös maalipörssin kärkikaksikko.

Aleksandr Ovetshkin ja Patrik Laine jakavat maalitilaston kärkeä 40 osumallaan. Molemmilla on jäljellä vielä 14 runkosarjaottelua.

Suomen aikaa kello 1 alkavassa ottelussa lyödään alkutahdit loppukauden taistelulle himoitusta maalikuninkuudesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aamuharjoitusten jälkeen Washingtonin 32-vuotias venäläistykki pääsi vastailemaan useisiin Lainetta koskeviin kysymyksiin.

– Hän on huippulupaus. Hän on nuori, mutta silti ollut vaarallinen monia joukkueita vastaan. Hänen laukauksensa on melko uskomaton, Ovetshkin kehui kilpaveljeään.

– Meidän täytyy pysyä hänen ihollaan ja pitää hänet poissa tekopaikoilta, venäläinen jatkoi viitaten illan otteluun.

Ovetshkinilta tiedusteltiin, näkeekö hän Laineessa itsensä nuorena.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen yhä nuori. Ajoin juuri partanikin, venäläistähti naurahti.

Toimittajat pyysivät Ovetshkinia kertomaan, mitä hän näkee Laineen hirmulaukauksessa.

– Hänellä on erilainen maila ja erilainen käyrä lavassa kuin minulla. Hänellä on pitkä maila. On vaikea sanoa, miten hänen laukoo. Jokaisella on oma tapansa, kun löydät omasi, sitä ei vaihdeta.
Laine on kohdannut lapsuuden idolinsa toistaiseksi kolme kertaa lyhyen NHL-uransa aikana. Näissä otteluissa Ovetshkin on onnistunut maalinteossa kahdesti, Laine ei kertaakaan.

Ennusmerkit kuivan kauden katkaisuun ovat olemassa, sillä suomalaistähti on paukuttanut edellisissä viidessä kamppailussa yhteensä yhdeksän maalia. 11 ottelun pisteputkensa aikana Laine on mättänyt hurjat tehot 15+6=21.

Ovetshkin puolestaan on tahkonnut kolme edellistä kamppailua ilman tehopisteitä.

Ensi yön ottelu on Jetsin ja Capitalsin viimeinen keskinäinen kamppailu runkosarjassa. Seuraavan kerran joukkueet voivat kohdata vasta Stanley Cupin finaaleissa.

Washington Capitals–Winnipeg Jets alkaa Suomen aikaa ensi yönä kello 1.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt