NHL

NHL

Patrik Laine näytti kylmähermoista osaamistaan – ”Varmaan valmentajakin on huomannut”

Julkaistu:

NHL
Winnipeg Jetsin maalitykki näytti viimeistelyn mallia muille.
Winnipeg Jetsin kolmen ottelun voittoputki päättyi perjantain kierroksella vieraissa Chicago Blackhawksia vastaan, kun Blackhawks kaatoi Jetsin 2–1.

Vaikka Jets sai huilata ja valmistautua otteluun pari päivää Chicagossa, joukkueen pelistä oli paras terä poissa. Luotujen maalipaikkojen määrästä vierasvoitto ei jäänyt kiinni, mutta viimeistely oli löperöä.

Patrik Laine oli Jetsin ainoa pelaaja, joka heilutti Chicagossa maaliverkkoa. Laineen tarkka ja painava rannelaukaus upposi Jeff Glassin vartioiman maalin vasempaan yläkulmaan ajassa 56.19. Osuma oli 19-vuotiaalle hyökkääjälle kauden 20:s.

Määrätietoinen soolomaali kavensi ottelun 1–2:een ja toi Jetsin mukaan otteluun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun ollaan tappiolla, jonkun on laitettava kiekko pussiin. Tykkään henkilökohtaisesti tuollaisista hetkistä. Varmaan valmentajakin on huomannut, että pystyn pelaamaan näissä hetkissä ihan kohtalaisesti. Niitäkin on, jotka eivät pysty kestämään paineita, Laine kertoi Ilta-Sanomille ottelun jälkeen.

– Paska tappio. Taistelimme hyvin kolmannessa erässä ja saimme luotua maalipaikkoja, mutta emme hyödyntäneet niitä, minä mukaan lukien.

Ennen maaliaan Laineella oli pari maukasta tonttia jo aiemmin kolmannessa erässä.

Ylivoimalla Laine pääsi laukomaan suoraan syötöstä puolityhjänä ammottavaan maaliin, mutta Jordan Oesterle sai viime hetkellä mailansa väliin, mikä sai Laineen naureskelemaan epäuskoisena.

– Nuo ovat ihan höpö höpö -hommia. En tiedä, millä ihmeen joululla hän sai mailansa siihen väliin, Laine ihmetteli.

Laineelle jäi ottelusta jossiteltavaa. Viisi minuuttia ennen loppua hän lämäsi tulisen laukauksen pystytolppaan. Aivan ottelun loppuhetkillä Laine pääsi tälläämään loistopaikasta, mutta Glass venytti patjansa laukauksen eteen.

– Siellä oli aiemmin meillä 2–1-hyökkäyksiä ja läpiajoja, mutta ei vaan saatu kiekkoa tänään pussiin. Silloin on aika vaikea voittaa, mutta vastustajan veskarille pitää antaa kaikki posit. Hyvin pelasi.

Laineen ruuti ei ole ollut räjähdysherkkää viime aikoina. Joulutauon jälkeen Tapparan kasvatti on tehnyt kahdeksassa ottelussa kaksi maalia. Laine on kunnostautunut enemmän pelintekijänä, sillä samalta jaksolta kasassa on kuusi syöttöpistettä.

Perjantain ottelussa näki, että Laine haki raivoisasti lisämaaleja.

– Kun pääsee kuudella viittä vastaan -tilanteessa kentälle, on ihan sama, onko tehnyt koko kautena yhtään maalia vai onko tehnyt edellisessä pelissä 13 maalia. Ihan samat fiilikset kentällä on. Tietenkin jos on kuuma jakso alla, kiekot voivat pomppia paremmin sisään, kuten se tolppakuti. Aikaisemmin on ollut vähän nihkeämpää, niin tänään meni vain yksi sisään, Laine sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt