NHL

NHL

Sebastian Aho hurjassa vireessä – joulusta lähtien NHL:n ykköstykki

Julkaistu:

NHL
Carolina Hurricanesin suomalaistähti loistaa taalajäillä.
Sebastian Aho jatkoi vakuuttavia otteitaan perjantain kierroksella, kun Carolina Hurricanes hävisi kirvelevästi kotonaan Washington Capitalsille maalein 3–4. Jay Beagle teki Capitalsin voittomaalin vain 1,3 sekuntia ennen loppusummeria.

Tulikuuma Aho laukoi tappio-ottelussa kauden 16. maalinsa ja kasvatti samalla maaliputkensa kolmeen otteluun.

Ahon laukaus teki tuhoa toisessa erässä ylivoimalla. Justin Faulk tarjoili kiekon Aholle, joka latasi 2–2-tasoituksen maaliin suoraan syötöstä.

Avauserässä Aho oli mukana alustamassa Jordan Staalin tekemää ylivoimamaalia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aho on jäänyt kymmenessä viime ottelussa ainoastaan kerran ilman tehopisteitä. Tämä tapahtui 6. tammikuuta Boston Bruinsia vastaan, mutta kyseisessä ottelussa Aho pelasi vain avauserän.

Carolinan onneksi Bruins-ottelussa tullut jalkavamma ei ollut vakava ja Aho pystyi palaamaan kaukaloon heti seuraavassa ottelussa. Aho on tehnyt kymmenessä viime ottelussa yhdeksän maalia ja 14 pistettä.

Joulukuun 23. päivästä lähtien Aho on tehnyt eniten maaleja ja pisteitä koko sarjasta. Ahon lähimmät haastajat samalta jaksolta ovat Chicago Blackhawksin Nick Schmaltz (10 ottelua, 6+6) ja Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon (seitsemän ottelua, 3+9).

Tehojakson aikana Aho on nostanut osakkeitaan suomalaisten pistepörssissä. Carolinan pörssikärkenä keikkuva Aho (16+21=37) nousi tasoihin suomalaispörssin kolmantena olevan Patrik Laineen (20+17=37) kanssa.

Perjantain kierros:

Columbus-Vancouver 2-5 (1-0, 0-4, 1-1) V: Markus Granlund 0+1

Florida-Calgary 2-4 (0-0, 1-3, 1-1)

Carolina-Washington 3-4 (1-1, 1-1, 1-2) C: Sebastian Aho 1+1

Chicago-Winnipeg 2-1 (0-0, 2-0, 0-1) W: Patrik Laine 1+0

Arizona-Edmonton x-x (2-2, 0-0, x-x) A: Antti Raanta xx/xx torjuntaa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt