NHL

NHL

Olisitko uskonut? Tässä on koko NHL-kauden suurin suomalaisyllättäjä: ”Kaverilla on hyvä swagger”

Julkaistu:

NHL
Markus Nutivaara on nostanut profiiliaan tällä kaudella.
Ennen kauden alkua Markus Nutivaaran nimi löytyi Columbus Blue Jacketsin puolustajahierarkiassa sijoilta 6–7. Nutivaaran edellä oli tukku nimekkäimpiä puolustajia, joiden odotettiin kantavan isoimmat minuutit.

Alkuun näin myös tapahtui. Nutivaara aloitti kauden pienellä vastuulla kolmosparissa ja välillä minuutteja tuli jopa AHL:ssä, mutta Blue Jacketsin alakerran loukkaantumiset avasivat ison näyttöpaikan, jonka Nutivaara on käyttänyt loistavasti hyväkseen.

Syyskauden lopusta lähtien 23-vuotias pohjoisen poika on luutinut itsevarmoin ottein top 4 -roolissa. Viime kierrokset Nutivaara on pelannut tasapainoisesti kakkosparissa David Savardin kanssa. Torstain kierroksella Nutivaara urakoi taas yli 20 minuuttia. Vastuuta on tullut myös ylivoimalla.

– Olen saanut tarvittavan tasaisuuden pelaamiseeni. Se tulee totta kai myös minuuttien kautta, kun saa sen oikean rytmin pelaamiseen. Sitä saa kautta flow’n päälle eikä tarvitse penkillä miettiä, että onko momentum meillä vai vastustajalla. Menee vain kentälle ja tekee mitä osaa, Nutivaara kertoi Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Karistaa virheen niskastaan”

Lähtökohtiin nähden voi huoletta sanoa, että Nutivaara on tämän kauden suurin suomalaisyllättäjä.

– On ollut hienoa nähdä, että kaveri on pystynyt ottamaan lisää vastuuta, kun sitä on ollut tarjolla. Meillä oli vähän loukkaantumisia, mutta hän on ansainnut lisää jääaikaa omien peliesitysten ansiosta. Hän on hoitanut hommansa hyvin, kehaisi Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen.

Peliesityksistä ei uskoisi, että Nutivaaralla on menossa vasta toinen kausi kirkkaissa valoissa. Taitava kiekollinen puolustaja pelaa viileästi paineen alla ja tukee rohkeasti hyökkäyksiä. Tätä myötä myös tehot ovat nousussa.

– Kaverilla on hyvä swagger, kuten täälläpäin maailmaa sanotaan. Hänellä on hyvä itseluottamus eikä pelkää virheitä. Jos tulee virhe, hän karistaa sen nopeasti niskasta pois ja jatkaa peliä. Se on hyvä ominaisuus NHL:ssä, koska virheitä tulee kaikille. Niitä jos alkaa liikaa murehtia, peli murenee sen myötä, Kekäläinen näki.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nutivaara teki jo ennen peliminuuttien kasvamista hyvin tehoja rajalliseen peliaikaan suhteutettuna.

– Tälle kaudelle oli tavoitteena saada enemmän minuutteja. Alkukausi meni AHL:n kautta, mutta kun pääsin takaisin ylös, sain tasaisuuden kautta lisää vastuuta. Ehkä alkukaudella tuli vähän onnekkaastikin pisteitä ja sitä kautta nousin vähän otsikoihin. Se auttoi paljon ja otin siitä paljon itseluottamusta, Nutivaara sanoi.

Virtauksessa mukana

Nutivaara on tehnyt 38 ottelussa tehot 2+13=15, mikä on suomalaispuolustajista neljänneksi korkein lukema. Columbuksen pakeista ainoastaan kärkiparin Seth Jones (7+22=29) ja Zach Werenski (11+10=21) ovat tehneet enemmän pisteitä.

Tulokaskaudella Nutivaara pelasi keskimäärin 13 minuuttia illassa eli noin 18 vaihtoa. Pienellä peliajalla rohkeata pelityyliä piti viilata konservatiivisempaan suuntaan.

Joulukuun puolivälistä lähtien minuutit ovat pyörineet 16–24 minuutin välillä. Tätä kautta vaihtokierto on ollut tiheämpää, mikä pitää Nutivaaran paremmin pelissä kiinni.

– Se, että pääsen koko ajan pelaamaan, on aika iso juttu itselleni, koska sitä kautta saan tatsin kiekkoon. Silloin tuntee kunnolla pelin virtauksen ja tietää milloin voi tehdä jonkun kikan ja milloin pitää heittää pleksin kautta ulos, analysoi Nutivaara.

Vaikka vastuuta tulee tällä hetkellä tasaisesti Blue Jacketsin laadukkaassa puolustuksessa on kova kilpailu peliminuuteista.

– Nutivaaran ja muidenkin pelaajien kohdalla tärkeintä on se, että nyt ei luulla, että ollaan NHL:ssä ja se paikka on ansaittu loppuajaksi. Koko ajan pitäisi pyrkiä kehittymään, muistutti Kekäläinen.

Torstain kierros:

Buffalo-Columbus 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

Washington-Carolina 1-3 (0-0, 1-1, 0-2) C: Sebastian Aho 1+0

Tampa Bay-Calgary 1-5 (0-1, 1-2, 0-2)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt