NHL

Koivu ja Granlund johtavat Minnesotan marssia – tämän isommaksi ei tammikuinen ottelu nouse

Julkaistu:

NHL
Minnesota Wild osoitti luonnetta hakemalla ison vierasvoiton Chicagosta.
Tämän isommaksi ei enää yksi tammikuinen runkosarjan ottelu nouse kuin keskiviikon kierroksella pelattu Chicago Blackhawksin ja Minnesota Wildin välinen ottelu.

Joukkueet lähtivät tasapisteistä (48) Keskisen divisioonan kapinaan. Keskisen divisioonan kolmen kärki, Winnipeg Jets (59), Nashville Predators (56) ja St. Louis Blues (55) ovat muilta karussa, mutta kolmikon takana käydään armotonta kilpailua villi kortti -paikoista.

Ennen keskiviikon kierrosta Dallas Stars, Blackhawks, Wild ja Colorado Avalanche olivat neljän pisteen sisällä.

Wild otti ison vierasvoiton maalein 2-1 ja nousi 50 pisteeseen. Wild nousi samalla viimeiselle villi kortti -paikalle.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Wildin vierasvoitossa oli vahva suomalaisleima, sillä Mikko Koivu ja Mikael Granlund alustivat Ryan Suterin tekemän 2-1-voittomaalin ajassa 43.03.

– Joskus tämä on vaikeaa, mutta maalivahti (Devan Dubnyk) piti meidät tänään mukana ennen kuin pääsimme peliin paremmin kiinni. Olimme 1-1-tilanteessa kärsivällisiä ja saimme tarvittavan maalin voittoon, sanoi Mikko Koivu Ilta-Sanomille ottelun jälkeen.

Koivu ja Granlund ovat kantaneet viime kierroksilla joukkuetta reppuselässä. Koivu on tehnyt neljässä viime ottelussa tehot 1+4 ja Granlund tehot ovat 1+5. Blackhawksia vastaan Koivun ketju oli jälleen täysin omaa luokkaansa vieraista.

Kautta on vielä jäljellä lähes puolet, mutta Wild pelaa jo tässä vaiheessa omia pudotuspelejään pääsystä kevättansseihin.

– Niin se varmasti on runkosarjan loppuun asti, mutta ei auta. Pitää vain murehtia itsestään ja hoitaa oma ruutu. Jos tässä alkaa toivoa muiden häviöitä tai muuta, niin sitten tippuu nopeasti junasta, Koivu painotti.

Koivun johtama nelikko ratkaisi

Molemmat joukkueet pelasivat edellisenä iltana, mutta tämä ei ainakaan näkynyt kotijoukkueesta ottelun alussa. Blackhawks oli kaksikosta selvästi aktiivisempi, reagoi terävämmin ja oli huolellisempi kiekon kanssa.

Wild joutui heti avauserässä ottamaan paljon hyökkäyksiä vastaan ja kyttäämään vain vastaiskuja. Ottelu oli välillä täysin yhtä päätyä. Wild laukoi avauserässä vain viisi kertaa, mikä oli koko kauden alhaisin lukema. Wild pysyi kuitenkin kärsivällisenä.

– Hidas ensimmäinen erä meiltä. Oltiin vähän telineissä eikä saatu konetta käyntiin, mutta kaksi viimeistä erää pääsimme enemmän pakistoon kiinni ja saimme kiekkoja sitä kautta. Pääsimme peliin paremmin sisälle, mikä antoi lisää itseluottamusta, kertoi Koivu.

Toisessa erässä Wild sai tarvittavan pompun, kun Jonas Brodinin kevyt lämäri kimposi Blackhawksin maaliin Tommy Wingelsin mailasta. Maali kruunasi Koivun johtaman kentällisen vahvan painostusjakson.

Tasoitusmaalin jälkeen tahti muuttui. Wild pääsi omista puhtaammin liikkeelle, sai luotua painetta kotijoukkueen päätyyn ja pelasi pitkiä hyökkäyksiä vaihdosta toiseen, mikä pakotti Blackhawksin rikkomaan.

Kolmannessa erässä Wild jatkoi vahvasti. Koivun johtama nelikko juoni 2-1-johtomaalin tasavajaalla.

Vahvan ottelun pelannut Granlund pelasi näyttävällä yhden kosketuksen syötöllä kiekon keskialueelle Koivulle, joka tarjoili oikea-aikaisen syötön Ryan Suterille. Hyökkäykseen mukaan noussut Suter laukoi kiekon tarkasti yläkulmaan.

Viisi minuuttia ennen loppua Wild tappoi kriittisellä hetkellä Blackhawksin ylivoiman. Alivoiman aloittivat tuttuun tyyliin hyökkääjistä Koivu ja Granlund, joita päävalmentaja Bruce Boudreau löi tiuhalla tahdilla askiin johtoasemassa.

Kaksi minuuttia ennen loppua Koivu vapautti Granlundin läpiajoon, mutta Jordan Oesterle rikkoi viime hetkellä. Wild jauhoi ylivoimapeliä ottelun loppuun.

"Erot ovat hirveän pieniä"

Keskinen divisioona on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen. Jos pisteitä ei tipu laariin tasaisesti sekä kotona että vieraissa, tippuu väistämättä kyydistä.

Wild on ollut tällä kaudella vahva kotijäällään. Kauden 21 kotiottelusta joukkue on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain neljä. Vieraissa on kuitenkin tökkinyt. 23 vierasottelusta Wild on voittanut yhdeksän.

Wildia ei tunneta paljon maaleja tekevänä ryhmänä, mutta vieraissa maalinteko on ollut ajoittain todella tuskaista. Wild teki edellisen kerran vieraissa yli kaksi maalia 19. joulukuuta, kun Ottawa Senators kaatui 6-4.

Voitto Chicagossa katkaisi Wildin neljän vierastappion putken.

– Kaikki on itseluottamuksesta kiinni. Tällainen voitto antaa sitä totta kai lisää. Erot ovat hirveän pieniä, kuten sarjataulukko osoittaa. Mitä enemmän pystymme rakentamaan voitto-otteluita putkeen, sitä enemmän itseluottamus kasvaa ja antaa sen eron. Se pitää kuitenkin ansaita. Kukaan ei anna sitä, muistutti Koivu.

Leo Komarov saalisti syöttöpisteen, ottelussa Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Keskiviikon kierros:

Toronto-Ottawa 3-4 (0-1, 1-1, 2-2) T: Leo Komarov 0+1

Chicago-Minnesota 1-2 (1-0, 0-1, 0-1) M: Mikko Koivu 0+1, Mikael Granlund 0+1