NHL

NHL

Suomen puolustajatehdas hioo jälleen timantteja NHL:ään

Julkaistu:

Kommentti
Suomalaisen jääkiekon tulevaisuus näyttää poikkeuksellisen valoisalta, kirjoittaa Sami Hoffrén Torontosta.
Sami Vatanen, Rasmus Ristolainen, Esa Lindell, Olli Määttä, Markus Nutivaara ja Julius Honka.

NHL:n tämän hetken suomalaispuolustajien nimilista on äkkiä lueteltu, mutta oleellista on katsoa kyseisten pelaajien ikää: 26, 23, 23, 23, 23 ja 22.

Suomalaisten nuorten NHL-puolustajien määrä on räjähdysmäisessä nousussa 2010-luvun alkuun verrattuna. Ja tämä kausi on vasta alkusoittoa.

Seuraava, suuri suomalainen pakkiaalto, 1990-luvun lopulla syntyneet, on vasta matkalla NHL:ään. Miro Heiskanen, 18, Olli Juolevi, 19, Juuso Välimäki, 19, Urho Vaakanainen, 18, Henri Jokiharju, 18… Kaikki ovat ykköskierroksen lahjakkuuksia kahden viime kesän ajalta. Terävimmän kärjen takana on myös lupaavaa ainesta kasvamassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vielä muutama vuosi takaperin Suomen pakkikalusto NHL:ssä oli vaarallisen ohuella pohjalla. Kun timoset, salot ja muut 1970- ja 1980-lukujen vetereaaniosaston pakkijermut ripustivat hokkarit naulaan, Leijonien kolmeen pakkipariin ei edes riittänyt tarpeeksi NHL-tason pelaajia arvokisoihin.

Sukupolven suuresta murroksesta kertoo paljon se, että NHL:n kokenein puolustaja kolmen viime kauden aikana on ollut New Jersey Devilsiin vastikään kaupattu Vatanen, jolla on vyöllä vajaat 300 ottelua NHL:ssä. Muuten pakkikalusto on kokonaisuudessaan vihreää.

Tulevaisuus näyttää kuitenkin suomalaisittain poikkeuksellisen valoisalta. Suomalainen pakkitehdas tuottaa pitkän tauon jälkeen taas ikäluokan kärkilahjakkuuksia, joilla on potentiaalia nousta NHL-seurojen kärkipareihin.

Yksi heistä on HIFK:n kirkkain timantti Miro Heiskanen, joka tekee ensi kaudella seuraa Lindellille Dallasin takalinjoilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt