NHL

NHL

Mitä NHL:n ruotsalaiselle supertähdelle on tapahtunut? Yksi tilasto kertoo hämmentävästä pohjanoteerauksesta

Julkaistu:

NHL
Erik Karlsson on pelannut jo kymmenen ottelua putkeen ilman tehopisteitä.
Ruotsin suurin jääkiekkotähti Erik Karlsson, 27, on ajautunut NHL-uransa pisimpään pisteettömään putkeen. Hurjia peliminuutteja illasta toiseen tahkoava Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja teki edellisen tehopisteensä lähes kuukausi sitten (11.11.) Tukholmassa Coloradoa vastaan pelatussa ottelussa.

Sen jälkeen Karlsson on pelannut jo kymmenen ottelua tekemättä pisteen pistettä. Niistä Ottawa on hävinnyt peräti yhdeksän ja tehnyt vain 15 maalia.

Vuonna 2009 alkaneen NHL-uransa aikana Karlsson on voittanut puolustajien pistepörssin neljästi. Seitsemän viime kauden aikana hän ei ole pelannut kertaakaan yli viittä ottelua putkeen ilman tehomerkintöjä.

Ennen käynnissä olevaa putkeaan hänen pisteettömien otteluiden ennätysputkensa oli kahdeksan ottelun mittainen tulokaskaudelta 2009–10.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pelaamissaan 576 NHL:n runkosarjaottelussa hän on onnistunut kokoamaan hurjat tehot 118+355=473. Vaikka käynnissä on Karlssonin uran pisin kuiva kausi, on hänen kuluvan kauden pistelukemansa silti komea: 21 otteluun 1+16=17.

Karlssonin jalka leikattiin viime kesänä. Hän on kertonut pelanneensa viime kevään pudotuspeleissä hiusmurtumia vasemmassa kantapäässään.

Puolikkaalla työsulkukaudella 2012–13 ruotsalaistähti piipahti SM-liigassa. Tuolloin Jokereita edustaessaan hän pelasi vain 30 ottelua, mutta voitti silti sarjan puolustajien pistepörssin kaameilla tehoilla 9+25=34.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt