NHL

NHL

Jesse Puljujärven kehitys kerää ylistystä – ”Taisi katsoa liikaa Lainetta ja Matthewsia”

Julkaistu:

NHL
Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä on nostanut profiiliaan.
Jesse Puljujärvi on maksanut kuluneen vuoden aikana tarvittavia oppirahoja - niin NHL:ssä kuin AHL:ssä. Suomi-kiekon suurimpiin lupauksiin kuuluva 19-vuotias laitahyökkääjä on hakenut paikkaansa Edmonton Oilersin organisaatiossa tulokaskaudesta lähtien.

Nyt aika alkaa olla kypsä lopulliseen murtautumiseen Oilersin vakiokokoonpanoon. Marraskuun 10. päivänä AHL:stä kirkkaisiin valoihin takaisin kutsuttu Puljujärvi on pelannut kutsun jälkeen 11 ottelua NHL:ssä tehoin 4+0.

Seitsemän ensimmäisen ottelun jälkeen torniolainen huilasi kaksi ottelua. Tämän jälkeen kokoonpanoon palasi entistä röyhkeämpi nuorukainen, joka on laukonut hanakasti. Puljujärvi sai paluunsa jälkeen näyttöpaikan Oilersin ykkösketjun oikealta laidalta. Koe-esiintyminen Connor McDavidin tutkaparina on ollut toistaiseksi lupauksia antava.

Tasakentällisin Puljujärven laukausmäärä (11,71) 60 peliminuuttia kohti on Oilersin korkein. Samoin kuin hänen maalilukemansa (1,8) tasakentällisin 60 peliminuuttia kohti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puljujärven tähtihetki tuli viime viikonlopun vierasottelussa Calgary Flamesia vastaan, kun hän teki kaksi maalia heti avauserässä paikallisvastustajan nuottaan.

Puljujärvi jatkoi McDavidin oikeassa laidassa keskiviikkona Philadelphia Flyersia vastaan, mutta päätöserässä Oilersin tappioasemassa hyökkäysketjut menivät uusiksi. Oilers hävisi 2–4.

Oilersin päävalmentaja Todd McLellan antoi ottelun alla kehuja Puljujärven viimeaikaisille esityksille.

– Kyse on paljon siitä, että hän tuntee olonsa hyväksi ja itsevarmaksi joukkueessamme ja tässä sarjassa. Sitä kutsutaan kasvamiseksi, McLellan kuvaili medialle ennen Flyers-ottelua.

– Hän on hyvä pelaaja, joka on saanut lisää itseluottamusta. Hän näyttäisi olevan pelaaja, joka erityisesti tarvitsee itseluottamusta. Kun hän saa tehtyä yhden maalin, hän alkaa tuntea olonsa hyväksi ja löytää tien maalille, kommentoi puolestaan McDavid.

McDavid, Puljujärvi ja järkälemäinen Milan Lucic ovat muodostaneet toimivan kärkiketjun viime kierroksilla. Puljujärvi on tuonut ketjuun raameja, laukausuhkaa ja luisteluvoimaa.

– Hän taitaa painaa 225 paunaa. Kun tuon kokoinen pelaaja pääsee täyteen vauhtiin, häntä on vaikea pysäyttää, Lucic kehui.

McLellan on painottanut, että hän haluaa nähdä Puljujärveltä röyhkeää pelaamista ja isojen raamien (193 cm/96 kg) hyödyntämistä. Viime otteluissa jäätä on rouhinut nälkäinen laitahyökkääjä, joka painaa entistä ärhäkämmin häkille.

– Hänen iso kokonsa ja kiekon suojaus kuuluvat vahvuuksiin. Näimme tästä esimerkkejä edellisessä ottelussa Calgarya vastaan.

– Kun hän saapui NHL:ään, hän oli laukoja. Hänellä on edelleen uskomaton laukaus, joka lähtee paikan tullen, mutta nyt hänen hyökkäyspeliinsä on avautumassa uusia puolia, joiden avulla hän pystyy käyttämään kokoaan hyväkseen, olemaan fyysinen ja pääsemään maalin eteen, McLellan sanoi.

Parantuneen fysiikan lisäksi osana Puljujärven kasvuprosessia on NHL-lätkän realiteettien sisäistäminen. Kärpistä Pohjois-Amerikkaan viime kaudeksi siirtynyt hyökkääjä oli vuosi sitten keltanokkana monena iltana hukassa ja pelin ulkopuolella.


Samaan aikaan, kun toissa kesän varaustilaisuuden kärkinimet Auston Matthews ja Patrik Laine paukuttivat kovaa jälkeä omissa seuroissaan tulokkaina, Puljujärvi kipuili Edmontonissa uuden pelikulttuurin kanssa.

– Aluksi hän taisi katsoa liikaa Lainetta ja Matthewsia ja miten he pelaavat ylivoimalla. Erityisesti Lainetta, joka laukoi maaleja kaukaa. Jesse taisi keskittyä liikaa siihen, ketjukaveri Lucic uskoi.

– Nyt hän alkaa oppia, että maaleja tehdään enemmän maalin läheltä kuin kaukaa.

Keskiviikon kierros:

Toronto-Calgary 2–1 vl (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Washington-Chicago 6–2 (3–1, 1–0, 2–1)

Edmonton-Philadelphia 2–4 (0–0, 1–2, 1–2)

Anaheim-Ottawa 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt