Jere Lehtinen jännitti ja liikuttui: ”Se hetki iski syvälle” - NHL - Ilta-Sanomat

Jere Lehtinen jännitti ja liikuttui: ”Se hetki iski syvälle”

Pelinumero 26 nousi kattoon Dallasissa.

Jere Lehtinen kuvattuna 23. helmikuuta 2007.

25.11.2017 6:44

Jos Jere Lehtinen olisi saanut valita, hän olisi hoitanut seremonian tyylilleen uskollisesti kypärä päässä ja varusteet päällä pelaamalla, ei puhumalla ihmisten edessä valokeilassa.

Nyt oli kuitenkin noustava estradille, kun Dallas Stars jäädytti Lehtisen pelinumeron 26 tyylikkäässä seremoniassa Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna Dallasissa.

Katso tyylikäs paketti Lehtisen hehkuttamisesta ja pelinäytteistä alla olevalta videolta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lehtinen myönsi, että tätä päivää hän oli jännittänyt.

– Koko viikko oli hieno, mutta tänään se oikein iski aamulla kun heräsin. Kun yritin levätä päivällä, mietin, että mitenkäs silloin, kun edessä oli Stanley Cupin kuudes peli (vuonna 1999). Silloin sain nukuttua päiväunet. Nyt en, Lehtinen kertoi Ilta-Sanomille seremonian jälkeen.

Jännitys tasaantui, kun Lehtinen pääsi itse tapahtumapaikalle, Dallas Starsin kotiareenaan uumeniin.

– Vähän helpotti, kun pääsi näkemään tuttuja vanhoja pelikavereita. Tuli hyvä fiilis. Osaa olen nähnyt enemmän ja osaa vähemmän, mutta kaikkien kanssa tuntui, että ihan kuin olisimme nähneet eilen. Esimerkiksi Neal Broten, jonka kanssa pelasin vain ensimmäisen vuoden, mutta hän oli nyt ihan samanlainen kuin silloin.

– Entiset pelikaverit tuntevat minut hyvin ja tietävät, että olen aika hiljainen. En tiedä, mutta luulen, että he jännittivät enemmän puhettani kuin minä, naurahti Lehtinen.

Kun Lehtinen kuulutettiin jäälle, hiljaisen espoolaisen sisällä alkoi myllertää. Yleisön lämmin vastaanotto seisaaltaan liikutti Lehtistä.

– Se oli ensimmäinen hetki, kun piti vähän nieleskellä.

Lehtinen hoiti kuitenkin puheen tyylilleen uskollisesti tasaisen varmasti ilman suuria tunteenpurkauksia.

Katso näyte Lehtisen kiitospuheesta alla olevalta videolta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tunteet alkoivat myllätä kovilla kierroksella, kun puheen jälkeen pelinumero nousi kattoon Lehtisen perheen seuratessa tunteikasta hetkeä vieressä. Lehtinen seurasi paidan nousemista kattoon pala kurkussa.

Katso makupala Lehtisen paidan jäädyttämisestä alla olevalta videolta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se oli pysäyttävä hetki. Tunteet menivät vuoristorataa. Se hetki iski syvälle. Tippa tuli linssiin, Lehtinen kertoi.

– Sillä hetkellä kaikki muistot palasivat vahvasti mieleen ja tästä kaikesta tuli totta. Kaikki lapseni ovat syntyneet Dallasissa ja tämä oli kotimme pitkään. Se teki tästä vielä entistä erityisempää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?