Henrik Haapala debytoi NHL:ssä ensi yönä – saa heti kunnon näyttöpaikan huippuketjussa! - NHL - Ilta-Sanomat

Henrik Haapala debytoi NHL:ssä ensi yönä – saa heti kunnon näyttöpaikan huippuketjussa!

Florida Panthers nosti Henrik Haapalan AHL:stä.

Julkaistu: 22.11.2017 20:09

Henrik Haapala pelaa ensi yönä uransa ensimmäisen NHL-ottelun.

Florida Panthersin päävalmentaja Bob Boughner vahvisti Henrik Haapalan, 23, debytoivan Suomen aikaa ensi yönä ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan.

Boughner kertoi paikalliselle medialle Haapalan aloittavan ottelun joukkueen kakkosketjussa yhdessä Vincent Trocheckin ja Nick Bjugstadin kanssa.

Asiasta twiittasi floridalaisen Sun Sentinelin toimittaja Matthew DeFranks.

Trocheck, 24, on ollut hyvässä iskussa alkukaudella. Pelaamissaan 20 ottelussa hän on tehnyt tehot 9+12=21. Isokokoisella (197cm/99kg) Bjugstadilla, 25, on puolestaan ollut hieman tahmeampaa: 20 otteluun 4+5=9.

Steve Goldstein twiittasi Boughnerin sanoneen, että Haapala pääsee näyttämään kykyjään myös ylivoimalla heti debyyttiottelussaan.

Panthersin ykkösketjun muodostavat Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau ja Jevgeni Dadonov.

Haapala pelasi alkukauden Panthersin farmijoukkueessa Springfield Thunderbirdsissä. Hän sai 11 ottelussa kokoon tehopisteet 2+5. Viime kaudella Tapparaa edustanut hyökkääjä voitti SM-liigan pistepörssin.

– Hän on taitava kaveri, jonka voi nostaa esiin ja laittaa kärkiketjuihin. Trocheck ja Bjugstad saavat taitavan kaverin rinnalleen. Pidimme hänestä harjoitusleirillä, mutta hänen tarvitsi sopeutua pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin. Mielestäni hän on työskennellyt kovasti ja onnistunut siinä, Boughner sanoi CBS Miamin mukaan.

Panthers on aloittanut kautensa alavireisesti. Se on onnistunut kasaamaan vain 16 pistettä 20 ottelustaan. Edellisistä 11 ottelustaan joukkue on onnistunut voittamaan vain kolme.

Florida Panthers–Toronto Maple Leafs alkaa Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?