Onko tässä syy Teuvo Teräväisen huimaan vireeseen? Suomen painonnostotähti: ”Tuloshyppäykset olivat todella nopeita”

Teuvo Teräväinen oppi tempauksen monta kertaa tavallista harrastajaa nopeammin.

21.11.2017 6:09

Carolina Hurricanesissa tällä kaudella loistanut Teuvo Teräväinen valittiin juuri NHL:n viikon ykköstähdeksi.

Teuvo Teräväinen on ollut Carolina Hurricanesin johtavia pelaajia tällä kaudella.

Hurricanes pelaa joulukuun alussa Kalifornian joukkueita vastaan, ja katsomossa saattaa hyvinkin olla pariin otteeseen tuttu naama – Teräväisen viime kesän valmentaja Anni Vuohijoki.

Anaheimissa käydään kuun vaiheessa painonnoston MM-kisat, joihin Suomen painonnoston naiskeulakuva ja viime vuoden olympiaedustaja parhaillaan valmistautuu.

63-kiloisissa nostava Vuohijoki, 29, lähtee kisoihin hakemaan omia ennätyksiään. Tällä hetkellä lukemat ovat tempauksessa 90, työnnössä 114 ja yhteistuloksessa 201 kiloa. Kaksi viimeistä ovat myös Suomen ennätyksiä.

– Se on kiva yhteensattuma. Hurricanes pelaa San Josessa, Los Angelesissa ja Anaheimissa. Tarkoitus on mennä ainakin yhteen, jos ei kahteenkin otteluun, Vuohijoki kertoo Ilta-Sanomille.

Vuohijoki opetti viime kesänä Teräväistä tempaamaan. Teräväisen peruskuntokauden valmentajat Janne Hänninen ja Raimo Summanen halusivat lisää voimaa ja tukea Teräväisen yläkroppaan ja pyysivät Vuohijoen avuksi.

– Alkuun se oli vähän hakemista, mutta täytyy sanoa, että hän on todella lahjakas urheilullisesti, Vuohijoki kehuu.

– Teimme viisi–kuusi viikkoa töitä yläkroppahallinnan kautta eli haimme lapatukea ja yläselän lihasten aktivointia. Teuvon olkapäät ja yläselkä vaativat vahvistusta, koska se osuus oli selvästi jalkoja perässä.

Anni Vuohijoki yllättyi, kuinka nopeasti Teuro Teräväinen kehittyi.

Voimaharjoittelusta ja huippu-urheilusta kirjan juuri valmiiksi saanut Vuohijoki kertoo yllättyneensä, kuinka hyvin pelaaja tiedosti oman kehonsa ja kuinka nopeasti muun muassa liikkuvuus lisääntyi.

– Kehonhallinta on hyvä, ja koska hän on urheilullisesti äärettömän lahjakas, tuloshyppäykset olivat todella nopeita. Hän oppi 4–5 kertaa tavallista harrastajaa nopeammin.

– Pystyin ensimmäisellä viikolla huutelemaan, että minulla on paremmat leuanvetotulokset. Mutta ei ollut enää hirveästi sanottavaa muutaman viikon jälkeen, Vuohijoki naureskelee.

Katso video Teräväisen alkukesän tempausharjoituksista.

Teräväinen aloitti tempaustreenin 25 kilon tangolla. Muutamassa viikossa kilomäärä oli jo 65. Potentiaalia olisi varmasti enempäänkin, mutta Vuohijoen mielestä sellainen spekulointi on turhaa.

– Sillä ei ole merkitystä, tempaako jääkiekkoilija 70 vai sata kiloa. Tärkeämpää on saada voimaa ja räjähtävyyttä sekä se, miten kroppaansa käyttää.

Vuohijoki on perehtynyt myös NHL:ään viime aikoina. Hän on alkanut jo nyt kääntää sisäistä kelloaan Anaheimin aikaan.

– On tullut katsottua yöllä kokonaisia otteluita, kun ei siihen aikaan tule muuta telkkarista, hän kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?