NHL

NHL

Unohtuiko Trump tiedotteen kuvasta? Valkoisessa talossa vieraillut NHL-mestari toimi täysin eri tavoin kuin vuosi sitten

Julkaistu:

NHL
Valkoisessa talossa käynyt Stanley Cupin mestari Pittsburgh Penguins ei ole pahemmin mainostanut vierailuaan. Toisin oli viime vuonna.
Kesäkuussa Stanley Cupin voittanut Pittsburgh Penguinsin NHL-joukkue vieraili tiistaina presidentti Donald Trumpin luona Valkoisessa talossa. Vierailun alla seuran ympärillä oli kuohui, sillä Trump oli halventanut kommenteillaan lukuisia huippu-urheilijoita.

Presidentti muun muassa kutsui ihmisoikeuksien puolesta kansallislaulun aikana protestoivia NFL-pelaajia huoranpenikoiksi ja epäsi NBA-mestari Golden State Warriorsin kutsun Valkoiseen taloon. Warriorsin supertähti Stephen Curry oli ilmoittanut aiemmin, ettei haluaisi vierailla Trumpin luona.

Penguins julkaisi kohun keskellä tiedotteen, jossa joukkueen ilmoitettiin tulevan Valkoiseen taloon. Ilmoitus herätti huomiota ja jakoi rajusti mielipiteitä. Se voi olla syynä siihen, että seura on pysytellyt tiistaina tehdystä visiitistä poikkeuksellisen hiljaa.


Joukkue on tehnyt vierailustaan yhden lyhyen tiedotteen, jossa osa Penguinsin pelaajista (mukaan lukien suomalaispuolustaja Olli Määttä) poseeraavat keskenään. Presidentti Trumpia ei kuvassa näy.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Penguinsin sosiaalisen median kanavissakin on pysytelty vaitonaisina kohtaamisesta Trumpin kanssa. Esimerkiksi seuran virallisella Twitter-tilillä Valkoisen talon vierailusta ei ole mainintaa. Penguinsin hiljaiseloa ja Trumpin puuttumista tiedotteen kuvassa on spekuloitu vierailun jälkeen useammassa yhdysvaltalaismediassa.

Ero on silmiinpistävä verrattuna viime vuoteen, kun Penguins vieraili Valkoisessa talossa Barack Obaman aikakaudella. Penguins voitti Stanley Cupin myös kaudella 2015–2016.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Tuolloin Penguins julkaisi sosiaalisen median kanavissaan lukuisia iloisia päivityksiä ja yhteiskuvia Obaman kanssa. Vierailulle luotiin Twitterissä jopa oma hashtag #PensAndPOTUS (Penguins and President of The United States).

Myös tapaamisesta julkaistu tiedote oli huomattavasti pidempi ja kattavampi.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Pittsburgh Penguins oli kolmas yhdysvaltalainen huippu-urheilujoukkue, joka on vieraillut Trumpin luona Valkoisessa talossa. Ennen NHL-seuraa siellä kävivät baseballmestari Chicago Cubs ja NFL:n mestaruuden voittanut New England Patriots.

Trump ylisti tiistaina luonaan vieraillutta jääkiekkojoukkuetta kutsumalla pelaajia uskomattomiksi patriooteiksi. Hän pyysi tiettyjä pelaajia – kuten Sidney Crosbyn, Phil Kesselin ja Jevgeni Malkinin – erikseen luokseen käteltäviksi.

– Tämä kaveri... Voi, että osaatkin pelata. Sidney, etkö tiedäkin miten voitetaan? Katsokaa häntä, hän on ujo. Etkö osaakin voittaa? Hienoa työtä, Trump kehui Crosbya.


Phil Kesselia Trump kiitti siitä, ettei tämä ole ilmaissut poliittisia mielipiteitään kohun keskellä.

– Tule tänne Phil. Nämä kaverit eivät halua olla poliitikkoja. Heidän ei pitäisi olla poliitikkoja. Älkää olko poliitikkoja, Trump sanoi.

Penguinsin vierailu sujui äärimmäisen matalalla profiililla, mutta USA Todayn mukaan siinä oli muutakin poikkeuksellista. Viime vuosina seuroilla on ollut tapana antaa presidentille lahja, minkä jälkeen on otettu yhteiskuva Stanley Cup -maljan kanssa.

Tänä vuonna näitä perinteisiä juhlallisuuksia ei joko ollut tai ne suoritettiin poissa salamavaloista. Trump kätteli muutamia pelaajia, antoi ystävälleen Penguinsin omistajalle Ronald Burklelle halauksen ja lähti huoneesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt