NHL

NHL

Nyt kulkee! Olli Määttä jatkaa kovassa lentokelissä NHL:ssä

Julkaistu:

NHL
Pittsburgh Penguinsin suomalaispuolustaja pelaa vahvaa alkukautta.
Kaksinkertainen Stanley Cupin voittaja Olli Määttä on aloittanut uuden kauden loistavasti. Uransa viidettä NHL-kautta pelaava jyväskyläläinen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan Penguinsin takalinjoilla.

Määttä, 23, johtaa neljän kierroksen jälkeen suomalaisten pistepörssiä tehoilla 2+2. Tämä on pisteiden valossa Määtän ylivoimaisesti väkevin kauden aloitus.

Vertailun vuoksi: viime kaudella Määttä sai neljä (0+4) tehopistettä kasaan vasta 8. tammikuuta. Runkosarjan ainoa maali tuli 18. tammikuuta.

Keskiviikon kierroksella Määttä jatkoi pistetilin kartuttamista, kun Penguins haki 3–2-vierasvoiton Washington Capitalsista idän jättiläisten kohtaamisessa. Määttä oli mukana alustamassa Conor Shearyn tekemää 3–1-maalia ylivoimalla. Katso kooste viime yön suomalaisista alta:

Jos et näe yllä olevaa videota, voit katsoa sen tästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Määtän jykevä peruspelaaminen ei perustu pisteiden metsästämiseen, mutta tehopisteet kertovat osaltaan, että nyt kulkee joka osa-alueella. Kaikesta näkee, että JYPin kasvatti pelaa kovalla itseluottamuksella ja tulosta tulee molemmissa päädyissä. Pisteet ovat vain seurausta yksinkertaisista, peliä edistävistä ratkaisuista.

Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin palasi Penguinsia vastaan maalintekopuuhiin yhden väliottelun jälkeen. Ovetshkinin 2–3-kavennusmaali oli venäläistähdelle jo kauden kahdeksas osuma. Kaksi maalia per peli -tahdilla kauden aloittanut Ovetshkin johtaa kolmen maalin erolla maalipörssiä.

Jos et näe yllä olevaa videota, voit katsoa sen tästä.

Keskiviikon kierros:

Toronto-New Jersey 3-6 (2-2, 0-2, 1-2)
Washington-Pittsburgh 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) P: Olli Määttä 0+1
Colorado-Boston 6-3 (1-1, 3-0, 2-2) B: Tuukka Rask 22/26 torjuntaa, vaihtoon ajassa 40.00
Anaheim-NY Islanders 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Los Angeles-Calgary 3-4 ja. (0-2, 1-0, 2-1, 0-1)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt