NHL

NHL

NHL-seura viltitti 4,7 miljoonan dollarin suomalaishyökkääjän – ”Paha sanoa miksi”

Julkaistu:

NHL
Jori Lehterä on ajautunut sivuraiteille uudessa seurassa.
Viime kesänä tapahtuneen siirron St. Louis Bluesista Philadelphia Flyersiin piti olla Jori Lehterälle uusi alku.

Kokenut 29-vuotias sentteri valui Bluesissa viime kaudella puolustavaan roolin pelaajaksi. Lopulta seura veti liipasimesta ja kauppasi Lehterän Flyersiin vaihdossa 26-vuotiaaseen kanadalaishyökkääjä Brayden Schenniin.

Flyersissa Lehterä on ajautunut heti sivuraiteille. Harjoitusotteluissa Lehterä pelasi laitahyökkääjänä, mutta runkosarjassa peliminuutteja ei ole toistaiseksi herunut. Suomalaishyökkääjä oli Flyersin mukana Kalifornian-kiertueella, mutta seurasi kaikki neljä ottelua sivusta.

– Nyt ollaan huilivuorossa. Paha sanoa miksi, kun en vastaa peluutuksesta. Ei valmennukselta ole tullut mitään sen kummempia perusteluja, Lehterä kertoi Ilta-Sanomille keskiviikkona.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tällä hetkellä Lehterälle ei yksinkertaisesti löydy roolia päävalmentaja Dave Hakstolin rosterista. Keskikaistan kärkeä hallitsevat luottoratsut Sean Couturier ja Valtteri Filppula. Alempien ketjujen sentterit ovat nuorten pelurien hallussa. Kolmosketjua johtaa kesän kakkosvaraus Nolan Patrick, 19, ja nelonen on Scott Laughtonin, 23, hallussa.

– Totta kai tämä nakertaa. Intoa olisi ollut vaikka muille jakaa, mutta sitten ei pääsekään irti. En pysty vaikuttamaan siihen muuten kuin antamalla kaikkeni harjoituksissa joka päivä. Ei tässä sen kummempaa, näki Lehterä.


Oivaltavana pelintekijänä ja kulmikkaana luistelijana tunnettu Lehterä pystyy pelaamaan myös laidassa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ilman loukkaantumisia Lehterän ainoat saumat päästä pelaamaan Flyersissa ovat kolmos- tai nelosketjun vasemmalla laidalla. Alkukaudella paikoilla on nähty Dale Weise ja Taylor Leier.

Lehterän rooli ja pisteet ovat pienentyneet NHL:ssä kausi kaudelta. Pelaajaidentiteetti on ollut hakusessa. Tulokaskaudella 2014-15 Lehterä nakutti Vladimir Tarasenkon tutkaparina napakat tehot 14+30=44. Toissa kaudella pisteitä tuli kymmenen vähemmän. Viime kausi (64 peliä, 7+15=22 pistettä) oli uran vaikein. Loukkaantumiset ja viltitys höyläsivät otteluita.

Nykyinen pattitilanne ei ole pelaajalle tai seuralle optimaalinen. Lehterä on Flyersin neljänneksi kallein hyökkääjä 4,7 miljoonan Yhdysvaltain dollarin vuosipalkalla. Heinäkuussa 2015 solmittu kolmen vuoden ja 14,1 miljoonan dollarin sopimus ulottuu kevääseen 2019 asti.

– Pitää vain olla kärsivällinen ja tehdä asiat niin hyvin kuin pystyy. Katsotaan sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toistaiseksi kärsivällisyys on säilynyt, vakuutti Lehterä.

– Jos tämä menee pidemmälle, katsotaan sitten, mikä on tilanne. Toistaiseksi ainakin olen jaksanut hyvin treenata.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt