Miten Patrik Laine nousi sadan kilon sarjaan yhdessä kesässä? Fysiikkavalmentaja kertoo syyn - NHL - Ilta-Sanomat

Miten Patrik Laine nousi sadan kilon sarjaan yhdessä kesässä? Fysiikkavalmentaja kertoo syyn

Hannu Rautalan mukaan Patrik Laineen harjoittelussa on noudatettu kymmenottelijoiden peruskuntoharjoittelua. Kuva kesältä 2016.

Julkaistu: 15.9.2017 6:23

Patrik Laineen fysiikkavalmentaja Hannu Rautala yllättyi lihasmassan reilusta kasvusta.

Uuteen NHL-kauteen tiukasti valmistautuva Patrik Laine kertoi Winnipeg Free Pressin haastattelussa, että hänen lihasmassansa kasvoi jopa 4–5 kiloa päättyneen kesän aikana. Puhutaan siis roimasta kehityksestä.

IS tavoitti 19-vuotiaan Laineen henkilökohtaisen fysiikkavalmentajan Hannu Rautalan, joka kommentoi muutosta näin:

– Nyt en sitten tiedä, onko ”Patella” (Laine) alkanut parta kasvaa vai mitä, mutta tuo määrä (4–5 kiloa) kuulostaa aika isolta. Ei silti, ehkä hänen kokonaismassansa on tosiaan noussut juuri tuon verran, lähelle sadan kilon sarjaa, Rautala linjaa.

– Isompia kuormia poika ainakin syö, hän jatkaa hymähdellen.

Laine on yksi Rautalan valmentamista NHL-pelaajista.

Useiden suomalaisten lätkähuippujen taustalla toimivan Rautalan mukaan Laineen harjoittelussa on noudatettu kymmenottelijoiden peruskuntoharjoittelua. Rautalalla on pitkä historia yleisurheiluvalmennuksesta.

– Paten lihasmassa on nyt jämäkämpi kautta linjan. Emme asettaneet tavoitetta lihasmassan nostamiseksi, vaan niin tapahtui normaalin treenin myötä. Mitään erityistä rautakuuria ei siis ollut, Rautala painottaa.

– Kokonaisuutena Pate on nyt fyysisiltä ominaisuuksiltaan selvästi valmiimpi pelaaja kuin vuosi sitten tähän aikaan. Tosin, jos maaleja ei ensi kaudella synny, se on varmaan sitten tämän kasvaneen lihasmassan syytä, hän naurahtaa.

Laine teki debyyttikaudellaan peräti 36 maalia. Hän oli alusta alkaen yksi Winnipegin tärkeimmistä pelaajista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?