Seura teki tylyn tempun suomalaiskonkarille – Aleksander Barkov järkyttyi luettuaan uutisen lehdestä - NHL - Ilta-Sanomat

Seura teki tylyn tempun suomalaiskonkarille – Aleksander Barkov järkyttyi luettuaan uutisen lehdestä

Florida Panthers osoitti Jussi Jokiselle tylysti ovea kolmen kauden jälkeen. Suomalaistähti Aleksander Barkoville uutinen tuli täytenä yllätyksenä.

Aleksander Barkov, Jussi Jokinen ja Jaromir Jagr tuulettivat maalia marraskuussa 2016. Jokinen tuskin jatkaa Floridassa. Jagrin jatko on puolestaan vielä auki.­

1.7.2017 13:41

Perjantaina Pohjois-Amerikasta kantautui tieto, että Florida Panthers on asettanut kokeneen suomalaishyökkääjän Jussi Jokisen waiwers-listalle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että seura haluaa ostaa Jokisen sopimuksen ulos.

Ennen kuin Florida saa ostaa Jokisen ulos, muilla seuroilla on 48 tuntia aikaa lunastaa itselleen suomalaiskonkarin nykyinen sopimus. Jokisella on vuosi jäljellä sopimusta, joka syö palkkakatosta neljä miljoonaa dollaria.

Floridan toiselle suomalaistähdelle Aleksander Barkoville Jokisen tilanne tuli täytenä yllätyksenä. Barkov sai tietää asiasta vasta perjantaina lukemalla uutisen lehdestä. Se oli 21-vuotiaalle hyökkääjälle erittäin surullinen uutinen.

– En usko sitä vieläkään todeksi. Luin tilanteesta eilen lehdestä. Se oli melkoinen shokki. Jos näin on todella käynyt, se on valtava menetys sekä minulle että joukkueellemme, Barkov sanoi tenniksen Bermuda-turnauksen yhteydessä.

Jokinen saapui Floridaan vuonna 2014, kun Barkov oli ehtinyt pelata vasta ensimmäisen kautensa NHL-kaukaloissa. Kokeneen suomalaisen saapuminen samaan joukkueeseen oli tärkeää nuorelle suurlupaukselle.

Aleksander Barkov näytti tennistaitojaan perinteisessä Bermuda-turnauksessa.­

– Jokisella on ollut suuri merkitys koko NHL-uralleni. Hän on auttanut minua kaikissa mahdollisissa asioissa, mitä vain on tullut eteen. Kaukalossakin Jussi on ollut todella iso apu joukkueellemme, Barkov sanoi.

Jokinen, 34, pelasi Floridassa kolme viimeisintä kautta. Kahden viime kauden ajan hänen rintaansa koristi varakapteenin tunnus. Suomalaishyökkääjä teki menneellä NHL-kaudella 11+17=28 pistettä 69 ottelussa.

Kentän ulkopuolella Jokinen on Barkovin mukaan huumorintajuinen ja rento seuramies.

– En tunne ketään, joka tietäisi urheilusta niin paljon kuin Jussi. Hän tietää aina suosikkijalkapallojoukkueeni AC Milanin ottelutuloksetkin minua paremmin, Barkov sanoi.

Florida Panthersissa ei pelaa tällä hetkellä Barkovin lisäksi muita suomalaisia.

Alla olevalla videolla kooste Bermuda-tenniksen hegemoniaottelusta. Aleksander Barkov ja Patrik Laine kohtasivat tenniskentällä Teemu Selänteen ja Jari Kurrin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?