Superlupaus reputti nolosti NHL:n fysiikkatesteissä

Kesän varaustilaisuuden kärkipäähän povattu Casey Mittelstadt ei saanut vedettyä yhtään leukaa.

Casey Mittelstadt sai ikävää julkisuutta NHL Combinen testeissä.

5.6.2017 6:46

Yhdysvaltalaisen Casey Mittelstadtin on arvioitu kelpaavan NHL-seuroille kesän varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella aivan ensimmäisten pelaajien joukossa.

Muun muassa NHL Central Scouting on arvioinut hyökkääjän varaustilaisuuden kolmanneksi parhaaksi Pohjois-Amerikassa pelaavaksi kenttäpelaajaksi.

Varaustilaisuuteen kutsutut pelaajat antoivat lauantaina näyttöjä fyysisestä kunnostaan kykyjenetsijöille NHL Combinen rankoissa testeissä.

185-senttinen ja 91-kiloinen Mittelstadt ei esiintynyt fysiikkatesteissä edukseen. Paikan päällä tilaisuutta seuraava reportteri kertoo, että 18-vuotias hyökkääjälupaus ei saanut leuanvetotestissä yhtään puhdasta suoritusta.

Casey Mittelstadt did one bench press and zero pull-ups. #NHLCombine— Mark Scheig (@THWMark) June 3, 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös penkkipunnerustesti meni kiekkolupaukselta pieleen. Tulokseksi kirjattiin vain yksi suoritus. Penkkipunnerustesti suoritetaan NHL Combinessa painolla, joka vastaa 70–80 prosenttia oman kehon painosta.

Mittelstadtin huonot fysiikkatestitulokset eivät ole heijastuneet hänen tehokkuuteensa jääkiekkokaukalossa. Päättyneellä kaudella hän takoi Yhdysvaltojen juniorikiekon pääsarjassa USHL:ssä 24 otteluun 30 (13+17) tehopistettä.

Mittelstadtin tuloksissa on huima ero fysiikkatesteissä parhaiten menestyneisiin pelaajiin verrattuna. Leuanvetotestissä Antoine Morand, Jack Rathbone ja Nico Hischier kirjauttivat peräti 13 puhdasta suoritusta.

Penkkipunnerruksen kuningas puolestaan oli Dayton Rasmussen, joka punnersi tangon ylös 17 kertaa. 16 suoritukseen ylsivät Jake Leschyshyn ja Josh Brook.

Kilpakumppanit edellä

Mittelstadt jäi pahasti jälkeen myös varaustilaisuuden kärkipään kovimmille kilpakumppaneilleen. Koko varaustilaisuuden kärkinimeksi arvioitu Nolan Patrick kirjautti 11 leukaa ja 12 toistoa penkkipunnerruksessa.

Toiseksi Pohjois-Amerikassa pelaavien listalla arvioitu Nico Hischier puolestaan veti 13 leukaa ja pinnisti seitsemän toistoa penkkipunnerruksessa.

Ei ainoa reputtaja

Mittelstadt ei suinkaan ole ainoa huonoilla fysiikkatestien tuloksilla puheenaiheeksi noussut kiekkolupaus.

Vuoden 2014 NHL Combinessa ykköskierroksen varaus Sam Bennett jäi Mittelstadtin tavoin ilman tulosta leuanvetotestissä.

Nyt 20-vuotias Bennett on pelannut jo kaksi kautta Calgary Flamesin riveissä NHL:ää kelvollisin tehopistein. Hän on tehnyt runkosarjassa 159 otteluun 63 (31+32) tehopistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?