Yksi kuva kertoo kaiken Pekka Rinteen ylivoimasta NHL:ssä – suomalaisvahti on torjunut maagisesti! - NHL - Ilta-Sanomat

Yksi kuva kertoo kaiken Pekka Rinteen ylivoimasta NHL:ssä – suomalaisvahti on torjunut maagisesti!

Pekka Rinteen kasvot komeilevat NHL:n maalivahtitilastojen kärkipaikoilla.

Julkaistu: 8.5.2017 10:32, Päivitetty 8.5.2017 12:40

Nashville Predators eteni NHL:n läntisen konferenssin finaaleihin. Pekka Rinne on joukkueen ylivoimainen ykköstähti.

Nashville löi St. Louisin viime yönä Suomen aikaa 3–1 ja eteni voitoin 4–2 läntisen konferenssin finaaliin.

Kuten tänä keväänä on totuttu, niin maalivahti Pekka Rinne oli Predatorsin voiton takuumies. Hän torjui 23 laukausta matkalla voittoon.

Rinne on ollut läpi kevään häikäisevässä kunnossa. Siitä kertoo paitsi Predatorsin eteneminen ensi kertaa sen historiassa konferenssifinaaliin niin myös vilkaisu pudotuspelien maalivahtitilastoihin.

Rinne on kärkipaikalla käytännössä jokaisessa maalivahtien paremmuutta mittaavassa tilastossa: päästettyjen maalien keskiarvossa, torjuntaprosentissa, nollapeleissä ja voitoissa.

NHL Tonight -ohjelmassa Rinnettä verrattiin NBA-pelaaja Hanno Möttölään. Katso kooste Rinteen hehkutuksesta alla olevalta videolta.

Rinne itse hehkutti jatkopaikan varmistuttua luonnollisesti seuran historiallista saavutusta. Predators ei ole koskaan aiemmin pelannut konferenssifinaalissa.

– Tämä on meille kaikki kaikessa. Emme ole koskaan aiemmin edenneet näin pitkälle. Se on upea tunne, mutta töitä on valtavasti jäljellä, Rinne kertoi NHL.comin mukaan.

Kuvakaappaus NHL.comin tilastosivulta 8. toukokuuta.

Erityisen puhuttelevia ovat Rinteen päästettyjen maalien keskiarvo (1,37) ja torjuntaprosentti (95,1). Huonoimpanakin pudotuspelipäivänä selän taakse on mennyt kolme kiekkoa – sekin on käynyt vain kahdesti. Nollapelien lisäksi Rinne on päästänyt vain yhden maalin neljässä ottelussa.

– Neljä joukkuetta on tämän kierroksen jälkeen jäljellä. Kaikki on omissa käsissämme. Se tuntuu hyvältä. Tämän vuoksi tätä peliä pelataan, ja juuri nyt tuntuu hyvältä.

Rinnettä tuoreeltaan ottelun jälkeen haastatellut oli varma, että maalivahdista ollaan ylpeitä koko Pohjois-Suomessa. Katso haastattelu alla olevalta videolta.

Myös tehoja

Torjuntojen lisäksi Rinne on myös kerännyt tehoja. St.Lousi Bluesia vastaan pelatun sarjan sinetöineessä kuudennessa ottelussa hän sai kakkossyötön Calle Järnkrokin 3–1-maaliin.

Samalla entinen Kärppien torjuja ohitti mm. Lauri Korpikosken, Antti Miettisen ja Olli Jokisen suomalaisenpelaajien pudotuspelien pistepörssissä, sillä syöttöpinna on Rinteen uran kuudes. Maaleja ei ole ainakaan toistaiseksi syntynyt.

Niin ikään kuusi pistettä NHL:n pudotuspeleissä ovat tehneet Riku Hahl ja Antti Laaksonen. Edellä sen sijaan on todella legendaarisia nimiä seitsemän tehopisteen ryhmässä: Matti ja Niklas Hagman, Pekka Rautakallio, Raimo Summanen ja Juha Ylönen.

Juttua on päivitetty klo 12.40: Lisätty kaksi videota.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?