NHL

NHL:n suomalaistähti joutui kauppatavaraksi

Julkaistu:

NHL
Siirtotakarajasta tuli suomalaisittain vilkas.
NHL:n seuroilla oli viimeiset hetket vahvistaa kokoonpanoa loppukautta varten. Kauden 2016–17 siirtotakaraja umpeutui keskiviikkona kello 22 Suomen aikaa. IS listasi ja analysoi viimeisen siirtopäivän pelaajakaupat.

Viime kaudella siirtotakarajan viimeisenä päivänä tehtiin 19 pelaajakauppaa. Ennätys on vuodelta 2010, kun seurat tekivät yhteensä 31 kauppaa.

Pelaajakaupat:

Valtteri Filppula siirtyy Tampa Bay Lightningista Philadelphia Flyersiin. Lisäksi Flyers saa neljännen kierroksen varausvuoron ensi kesälle sekä ehdollisen varausvuoron. Tampa saa vaihtokaupassa Mark Streitin. (siirrosta raportoivat sekä TSN että Sportsnet.
Pika-analyysi: Filppulan ympärillä on pyörinyt paljon siirtohuhuja tänä keväänä, joten siirto ei ole suuri yllätys. Filppula ei suostunut aiemmin siirtymään Torontoon. 32-vuotiaan suomalaissentterin palkka (5 miljoonaa dollaria) olisi ollut iso riippakivi tulevaisuudessa Tampalle, joten GM Steve Yzermanin oli pakko siirtää Filppula toiseen seuraan. Filppulalla on sopimusta jäljellä vielä ensi kausi. Flyersissa Filppula kuuluu lähtökohtaisesti kakkosketjuun. Flyersilla on käyttöä tunnolliselle kahden suunnan sentterille, joka pystyy tekemään peliä.

Pittsburgh Penguins värväsi Mark Streitin saman tien Tampasta (raportoi TSN). Tampa sai vaihdossa neljännen kierroksen varausvuoron kesälle 2018.
Pika-analyysi: Pittsburghin puolustuksessa on tällä hetkellä valtavia aukkoja, sillä Trevor Daley ja Olli Määttä ovat loukkaantuneina. Streitista Pittsburgh saa reilusti kokemusta ja kiekollista osaamista viivalle. Streit, 39, on rutinoitunut kiekollinen puolustaja, joka lukee peliä erinomaisesti. GM Jim Rutherfordilta taas kerran erinomainen täsmähankinta kevään pudotuspelejä varten.

Lauri Korpikoski siirtyy Dallas Starsista Columbus Blue Jacketsiin. Dallas saa vaihdossa puolustaja Dillon Heatheringtonin.
Pika-analyysi: Vuoden sopimuksen Dallasin kanssa ennen tätä kautta tehnyt Korpikoski oli luotettava duunaripelaaja alemmissa ketjuissa tähtipaidoissa. Luisteluvoimainen ja tunnollinen laitahyökkääjä kuului ennen kauppaamista Dallasin tasaisimpiin pelaajiin. Korpikoski ei ole Columbuksessa tulosketjun pelaaja, mutta 30-vuotias hyökkääjä sopii mainiosti John Tortorellan luotsaamaan ryhmään. Korpikoski pystyy pelaamaan vastuullisesti puolustavammassa roolissa ja tappamaan alivoimaminuutteja tehokkaasti. Korpikoskelle uran kannalta myös hyvä siirto.


Jyrki Jokipakka siirtyy Calgary Flamesista Ottawa Senatorsiin. Ottawa saa lisäksi toisen kierroksen varausvuoron. Calgaryyn siirtyy hyökkääjä Curtis Lazar.
Pika-analyysi: Calgaryssä ylimääräiseksi puolustajaksi tippunut Jokipakka saa uuden mahdollisuuden Ottawassa. Jokipakka, 25, joutui jo toisena vuotena putkeen vaihtamaan seuraa siirtotakarajalla. Vuosi sitten Dallas kauppasi hänet Calgaryyn. Jokipakka sai vaihtelevasti vastuuta Calgaryssä kuluneella kaudella. Jokipakalla on paremmat saumat vakiinnuttaa pelipaikka Senatorsin kolmosparissa, mutta aikaa ei ole paljon. Jokipakka pelaa tulevaisuudestaan taalajäillä. Lazar, 22, saa myös tarvittavan maisemanvaihdoksen. Kesän 2013 ykköskierroksen varaus ei pystynyt ottamaan vakituista pelipaikkaa uuden päävalmentajan Guy Boucherin alaisuudessa.

Thomas Vanek siirtyy Detroit Red Wingsistä Florida Panthersiin. Detroit saa vaihdossa puolustaja Dylan McIlrathin ja kolmannen kierroksen varausvuoron (raportoi Sportsnetin Elliotte Friedman ja TSN).
Pika-analyysi: Vanek oli siirtotakarajan takuuvarmimpia siirtyjiä. Detroitin historiallinen 25 vuoden pudotuspeliputki katkeaa tänä keväänä, joten GM Ken Holland on tyhjentänyt pajatsoa viime päivinä. Vanek on asiallinen vuokrapelaaja keväälle. Ailahteleva itävaltalaishyökkääjä tuo Floridan hyökkäykseen leveyttä, rightin puolen uhkaa ja hyvän ykkössektoriviimeistelijän toiseen ylivoimaan. Vanek, 33, oli yllättävän tehokas Detroitissa (15 maalia 48 ottelussa), mutta jalkanopeus ei vakuuta. Lähtökohtaisesti Vanek on kolmosketjun pelaaja Panthersissa. McIlrath, 24, ei ole tällä hetkellä NHL-tason puolustaja, joten Detroitille tästä kaupasta tärkein asia on varausvuoro.

Dwight King siirtyy Los Angeles Kingsistä Montreal Canadiensiin. Montreal saa vaihdossa ehdollisen neljännen kierroksen varausvuoron kesälle 2018.
Pika-analyysi: Montrealin GM Marc Bergevin on hankkinut raameja, luonnetta ja pihviä kokoonpanoon siirtorajan ympärillä. King, 27, tuo kokoa, suoraviivaisuutta ja santapaperia pienikokoiseen Canadiensin hyökkäykseen, ei juuri muuta. 193-senttinen ja 104-kiloinen laitahyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 63 ottelussa tehot 8+7. Puolustussuunnan roolipelaaja.

Jarome Iginla siirtyy Colorado Avalanchesta Los Angeles Kingsiin. Colorado saa vaihdossa ehdollisen neljännen kierroksen varausvuoron kesälle 2018. Colorado maksaa yhä 50 prosenttia Iginlan 5,33 miljoonan dollarin palkasta (siirrosta raportoi sekä TSN että Sportsnet).
Pika-analyysi: Upean uran pelannut Iginla saa viimeisen tilaisuuden metsästää kannua. Savotta tosin saattaa jäädä nysäksi, sillä Kingsin pääsy pudotuspeleihin on tiukassa. Iginlan kaltaiselle pelaajalle ei ole käyttöä suurimpien mestarisuosikkien riveissä. Iginla, 39, ei ole enää sama ratkaisupelaaja kuin muutama vuosi sitten. Kanadalaishyökkääjällä on kasassa 61 ottelusta kahdeksan maalia. Tasakentällisin Iginla ei tee minkäänlaista eroa, mutta hän pystyy edelleen tekemään maaleja ylivoimalla. Karismaattinen liideri. Kingsin päävalmentajalle Darryl Sutterille erittäin tuttu pelaaja Calgary-vuosilta.

Kyle Quincey
siirtyy New Jersey Devilsistä Columbus Blue Jacketsiin. Toiseen suuntaan siirtyy Dalton Prout (siirrosta raportoi ensimmäisenä TSN).
Pika-analyysi: Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen teki odotetun siirron hankkimalla lisävahvistusta puolustukseen. Quincey on korkeintaan kolmosparin hyvin kiekkoa liikuttava peruspuolustaja, mutta 31-vuotias kanadalainen on selkeä parannus Proutista. Quincey tuo lisää rutiinia Columbuksen tasapainoiseen pakkikuusikkoon. Suomalaistulokas Markus Nutivaara on pelannut tähän asti kuudennen pakin paikkaa, mutta Quincey nousee hierarkiassa edelle.

Andreas Martinsen siirtyy Colorado Avalanchesta Montreal Canadiensiin. Vaihdossa Colorado saa sveitsiläislupauksen Sven Andrighetton.
Pika-analyysi: Martinsen kuuluu lihanleikkaajaosaston hyökkääjiin. Nelos-vitosketjun duunarihyökkääjiä Montrealissa. Andrighetto, 23, väläytteli Canadiensin paidassa tällä kaudella. Pehmeäkätinen pelintekijä. Tehnyt kovaa tulosta AHL:ssä, mutta pienikokoinen vauhtikone ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaa NHL:ssä.

P.A. Parenteau siirtyy New Jersey Devilsistä Nashville Predatorsiin. Vaihdossa New Jersey saa kuudennen kierroksen varausvuoron ensi kesälle.
Pika-analyysi: Nashvillen hyökkäyskalusto on tehnyt hurjaa jälkeä viime kierroksilla lähinnä tulikuuman ykkösnyrkin ansiosta, mutta hyökkäyksen syvyys ei huimaa lännen kärkinippuihin verrattuna. Parenteau tuo Nashvillen 2–3 ketjuihin rutiinia ja kiekollisuutta. Parenteau ei ole räjähtävä pistelinko, mutta hän pystyy pelaamaan myös ylivoimaa. Selkeä vuokrapelaaja.

Drew Stafford siirtyy Winnipeg Jetsistä Boston Bruinsiin, joka saa kaupassa ehdollisen kuudennen kierroksen varausvuoron ensi kesälle.
Pika-analyysi: Stafford tippui kolmoskorin pelaajaksi Jetsin nuoressa ja dynaamisessa hyökkäyspaletissa. Loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt 31-vuotias jenkkihyökkääjä on parhaimmillaan käyttökelpoinen kahden suunnan laitahyökkääjä, joka pelaa fyysisesti ja suoraviivaisesti. Rikkoi viime kaudella 20 maalin rajan, joten potentiaalia on.

Eric Fehr siirtyy Pittsburgh Penguinsista Toronto Maple Leafsiin. Fehrin lisäksi Toronto saa Steve Oleksykin ja neljännen kierroksen varausvuoron ensi kesälle. Pittsburghiin siirtyy Frank Corrado.
Pika-analyysi: Jämäpuolustajaksi Torontossa jämähtänyt Corrado, 23, pääsee viimein pelaamaan NHL-minuutteja – ainakin alkuun. Kun Penguinsin sairastupa tyhjenee, Corrado palaa ylimääräiseksi pakiksi. Leafsille Fehr tuo yhden uuden vaihtoehdon nelosketjuun. Finaaleissa asti marinoitunut Fehr pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt