NHL

NHL

Muistatko legendaarisen kämmin? Ykkösvarauksen mokasta 10 vuotta – ”Häpeällisin juttu, jonka olen ikinä nähnyt NHL-jäällä”

Julkaistu:

NHL
Tshekkihyökkääjän legendaarisesta virheestä tuli kuluneeksi 10 vuotta.
Yksi NHL-historian tunnetuimmista ja puhutuimmista kämmeistä tapahtui hieman yli 10 vuotta sitten, 4. tammikuuta 2007.

Dallas Starsia edustanut Patrik Stefan oli yksin läpi ottelun viime hetkillä, mutta epäonnistui laittamasta kiekkoa Edmonton Oilersin tyhjään maaliin. Ei mennyt kuin muutama sekunti, ja Ales Hemsky tasoitti ottelun toisessa päädyssä – kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Stefanin entinen pelikaveri, asiantuntijakommentaattori Ray Ferraro ei säästellyt tv-lähetyksessä.

– Naurettavinta, mitä olen ikinä nähnyt. Patrik Stefan, sinun pitäisi olla häpeissäsi siitä, mitä juuri teit. Tuo ei kuulu NHL:ään... Tuo oli häpeällisin juttu, jonka olen ikinä nähnyt NHL-jäällä – ja olen ollut pelissä mukana 25 vuotta. Uskomatonta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Moka ei maksanut Dallasille pisteitä, sillä Stars voitti ottelun rankkarikisan jälkeen.Stefan, nykyään 36, varattiin NHL:ään ja Atlanta Thrashersiin kesällä 1999 koko varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Uransa jo kevääseen 2007 lopettaneen Stefanin ura ei kuitenkaan ollut odotetunlainen menestys. Tshekkisentteri pelasi NHL:ssä 455 ottelua tehoin 64+124=188.

Suomessa Stefan muistetaan erityisesti Ilveksestä. Työsulkukaudella 2004–2005 Stefan muodosti Hannes Hyvösen ja Steve Kariyan kanssa tupsukorvien pelätyn ykkösketjun. Stefan teki pelaamissaan 37 liigaottelussa 41 (13+28) tehopistettä. Hän työskentelee nykyään juniorivalmentajana ja pelaaja-agenttina.

Entinen keskushyökkääjä kertoi viime tammikuussa Detroit Free Pressille, että hänen lapsensa kysyvät nykyään isänsä vanhasta mokasta.

– Olen sanonut lapsille, että aina voi tulla huonoja vaihtoja ja huonoja pelejä. Aina on seuraava peli ja seuraava matsi. En tappanut ketään. Jääkiekko on peli ja virheitä tapahtuu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt