NHL

Oilersin pomo paljasti yllättävän syyn miksi Puljujärvi pysyy Edmontonissa

Julkaistu:

NHL
Jesse Puljujärvi jatkaa toistaiseksi Edmontonissa.
Edmonton Oilersin GM Peter Chiarelli kommentoi tiistaina medialle Jesse Puljujärven nykyistä tilannetta. NHL:n nuorin pelaaja ei ole mahtunut viime aikoina Oilersin pelaavaan kokoonpanoon. Chiarelli ilmoitti samalla, että Puljujärvi ei vahvista Suomea vuodenvaihteessa Montrealissa ja Torontossa pelattavissa nuorten MM-kisoissa.

– Ei ole ihanteellinen tilanne, kun 18-vuotias pelaaja ei pelaa joka pelissä. Hän saattaa pelata otteluita AHL:ssä. Katsotaan, mitä tapahtuu, mutta hän ei pelaa Suomen joukkueessa nuorten MM-kisoissa, Chiarelli kommentoi medialle.

Chiarellilta haluttiin kuulla perusteluita, miksi Puljujärveä pidetään Edmontonissa, jos hän ei saa tasaisesti peliaikaa.

– Miksi hän on täällä (Edmontonissa)? Hän on täällä siksi, että hän kuuluu joukkueeseen. Jesse on näyttänyt, että pystyy pelaamaan tällä tasolla. Hän ei ole pelannut viime aikoina, mutta on mahdollista, että hän pelaa illalla.

Katso Chiarellin haastattelu alta.Vaikka vastuuta on tullut viime aikoina rajallisesti, Chiarelli on tyytyväinen suomalaistulokkaan kehitykseen.

– Hän on parantanut kauden alusta. Hän puristaa mailaa tällä hetkellä vähän liikaa. Hänellä on ollut maalipaikkoja, mikä on hyvä asia, koska hän pääsee paikoille. Tämä on jatkuvaa tasapainottelua: pelaako hän kahdeksan minuuttia vai 20 minuuttia jossain muualla. Olemme käyneet laajoja keskusteluita Puljujärvestä valmennusjohdon kanssa. Olemme samalla sivulla. Katsotaan kuinka asiat etenevät joulun yli.

Oilers on halunnut tänä syksynä Puljujärven oppivan talon tavoille ja sopeutuvan uuteen kulttuuriin Edmontonissa. Päävalmentaja Todd McLellan kertoi aiemmin, että pelaaminen Oilersin farmiseurassa Kaliforniassa ei palvelisi tätä tarkoitusta.

Puljujärven heikko kielitaito on myös merkittävä seikka siihen, miksi Oilers halua pitää hänet Edmontonissa.

– Kielitaito on iso asia. Ero David Pastrnakiin, joka oli Bostonissa pari vuotta sitten samassa tilanteessa, on siinä, että David osasi puhua englantia hyvin. Jesse ottaa englanninkielen tunteja ja asuu pohjoisamerikkalaisen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt