Sebastian Aho sai lukuisia uusia lempinimiä NHL:ssä – valmentajalta erikoinen keksintö - NHL - Ilta-Sanomat

Sebastian Aho sai lukuisia uusia lempinimiä NHL:ssä – valmentajalta erikoinen keksintö

Sebastian Aho on saanut uusia nimiä Carolinassa.

Sebastian Aho­

2.12.2016 10:39

Vanhan sanonnan mukaan rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sen perusteella Sebastian Ahosta pidetään paljon Carolina Hurricanesin pukukopissa, sillä hänelle on lyhyessä ajassa annettu monta lempinimeä. Hän ei paljasta kaikkia uusia nimiään, mutta sanoo, että valmentajan keksimä sea bass (meriahven) tuntuu olevan yleisin.

– Tai siis ainakin koutsi käyttää sitä koko ajan, Aho tarkentaa.

STT kysyy valmentaja Bill Petersin mielipidettä tulokashyökkääjä Ahon pelaamisesta kauden ensimmäisten viikkojen aikana ja Peters virnistää.

– Siis kenestä nyt puhut?

– Sebastian Ahosta.

– Just just. Siis sea bass, valmentaja nauraa, mutta vakavoituu ja kehuu, että Aho on älykäs pelaaja, joka tietää, miten voitetaan. Onhan hän pelannut miesten SM-liigassa ja voittanut kultaa nuorten MM-kisoissa.

– Hänen peliälynsä on aivan omaa luokkaansa. Hän ennakoi tilanteet erinomaisesti. Hän on vastuullinen puolustuspäässä ja taitava hyökkäyspäässä, valmentaja jatkaa.

Sebastian Aho (vas.) pelaa ensimmäistä kauttaan NHL:ssä.­

Aho miettii, ettei hän ole joutunut kovin paljon muuttamaan peliään uudessa liigassa. Nopeutta ja reagointipeliä tarvitaan tietysti enemmän, eikä jäällä paljon seisoskella.

– Täällä pelataan nopeampaa kiekkoa kuin Suomessa. Se tuo omat haasteensa. Mutta kaiken kaikkiaan NHL on ollut sitä, mitä odotin.

Kotikaupungin pelaajilta apua

Aho kertoo, kuinka NHL oli joskus unelma, sitten siitä tuli tavoite, ja nyt hän elää unelmaansa ja nauttii joka päivästä.

Hän valmistautui taalaliigaan kyselemällä neuvoja ja vinkkejä kotikaupunki Oulun pelaajilta, Jussi Jokiselta, Pekka Rinteeltä, Joonas Donskoilta ja Joni Pitkäseltä.

– Fiilikset on hyvät. Joukkueen ja oma peli on koko ajan mennyt parempaan päin.

Carolinan puolustus onkin tiivistynyt ja Cam Ward on tukkinut maalinsa varsinkin kotona, joten nuori joukkue pystyy haastamaan kenet tahansa vastustajan.

NHL:n ottelutahti on tiukka, joten harjoittelulle jää vähemmän aikaa, ja jään ulkopuoliset treenit ovat pelaajan omalla vastuulla.

– Itse pitää arvioida, kuinka paljon tarvitsee esimerkiksi punttia. Mutta oma kroppa täytyykin tuntea sen verran hyvin, että tietää, milloin on hyvä treenata ja milloin kannattaa säästellä paukkuja peliin, Aho mainitsee.

Aho on pelannut aika paljon yhdessä Teuvo Teräväisen kanssa ja sanoo yhteispelin sujuneen hyvin heti alusta lähtien.

– Teukka osaa syöttää ja tehdä maaleja, luistelee kovaa. Omaa peliä auttaa, kun on sellainen äijä, jonka kanssa löytyi kemia.

Hurricanes on loukkaantumisten takia joutunut muuttamaan ketjujaan aika usein, mutta Ahon mielestä se ei ole vaikuttanut hänen tai koko joukkueen peliin. Siihen vain sopeudutaan.

– Ei sitä jäädä murehtimaan, Aho vakuuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?