NHL

Päävalmentaja yllätti NHL-seuran – otti lopputilin kauden kynnyksellä

Julkaistu:

NHL
Maalivahtilegenda Patrick Roy on irtisanoutunut Colorado Avalanchesta.
Maalivahtilegenda Patrick Roy’ta ei nähdä ensi kaudella NHL-seura Colorado Avalanchen vaihtopenkin takana.

Roy, 50, ilmoitti torstaina eroavansa päävalmentajan ja jääkiekkotoimintojen varajohtajan paikalta. Hän ehti valmentaa Avalanchea kolmen vuoden ajan ja luotsasi joukkueen kertaalleen pudotuspeleihin.

– Olen kesän aikana miettinyt pitkään ja hartaasti miten voisin parantaa joukkuetta, jotta se olisi riittävän laadukas ja jotta se voisi nousta korkeammalle tasolle. Tämän saavuttamiseksi päävalmentajan ja jääkiekkotoimintojen varajohtajan visioiden pitää olla täysin samat organisaation kanssa. Hänellä pitää myös olla sananvaltaa joukkueen iskukykyyn vaikuttavissa päätöksissä. Nämä ehdot eivät tällä hetkellä täyty, Roy kertoi tiedotteessaan.

Omalla peliurallaan Roy pelasi kahdeksan kautta Coloradon paidassa ja voitti seurassa kaksi Stanley Cupia. Ennen Denveriin siirtymistään hän voitti kaksi Stanley Cupia Montreal Canadiensin paidassa.

Peliuransa jälkeen Roy valmensi yhdeksän kauden ajan omistamaansa junioriseuraa Quebec Rempartsia ennen kuin hänen vanha joukkuetoverinsa Joe Sakic houkutteli hänet Avalanchen päävalmentajaksi kesällä 2013.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt