Patrik Laine kovassa pyörityksessä USA:ssa – ”Koko ajan samoja kysymyksiä”

Tapparan tähtipelaaja kuuluu NHL:n varaustilaisuuden kuumimpiin nimiin.

Patrik Laine, 18, on ollut hurjassa mediapyörityksessä viime kuukaudet.

23.6.2016 4:07

Tulevan NHL:n varaustilaisuuden kuusi kärkipelaajaa näyttivät taitojaan baseball-kentällä keskiviikkona Buffalossa. Suomalaisista mukana olivat superlupaukset Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi.

Suomalaiskolmikon lisäksi Buffalo Bisonsin kotikentällä pallolle antoivat kyytiä Toronto Maple Leafsiin todennäköisesti ensimmäisenä varattava Auston Matthews, Matthew Tkachuk ja Pierre-Luc Dubois.

Medialle vapaaseen tilaisuuteen saapui runsaasti toimittajia paikalle seuramaan nuorten kiekkoilijalupausten lyöntiharjoituksia kuumana kesäpäivänä. Päivän suosituimpiin haastateltaviin kuului vähemmän yllättäen todennäköisesti toisena Winnipeg Jetsiin varattava Laine.

Laine, 18, on ollut hurjassa mediapyörityksessä kuluvat kuukaudet, mutta tämä ei ole hätkähdyttänyt rennosti ja itsevarmasti median edessä esiintyvää nuorukaista.

– Onhan tämä hauskaa. Hienoa päästä kokemaan tällaisia juttuja. Aiemmin pääsin seuraamaan Stanley Cupin finaaleja ja nyt pääsin isolle stadionille kokeilemaan baseballia. Näistä pitää vain nauttia. Olen etuoikeutettu, että olen päässyt tähän asemaan, Laine myhäili.

Alkaako haastattelut hoitua jo rutiinilla?

– Siinähän nämä menevät. Periaatteessa koko ajan on samoja kysymyksiä, joihin osaa jo vastata. Parempi se samoihin kysymyksiin on vastata, niin ei tarvitse alkaa miettiä ylimääräistä, virnisti Laine.

– Tässä oli hieman sentään taukoa haastatteluista. Mulla oli puhelin kiinni sen ajan. En tarvitse sitä kesäisin.

”Olin aika hyvä pelaaja”

MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu tamperelainen tunnetaan jäällä tulisesta ranne- ja lyöntilaukauksesta. Baseball-mailasta pallo ei lähtenyt aivan yhtä väkevästi, mutta osumaprosentti oli kohdillaan.

– Sammon yläasteen liikuntatunneilla on tullut käytyä lyömässä aiemmin palloa. Silloin tosiaan löin joka pelissä kunnarin ja voitimme kultaa. Tämä on ihan tositarina, jota voi kysyä liikunnanopettajalta, Laine ilmoitti.

– Omasta mielestäni olin aika hyvä pelaaja. Muut eivät saaneet lyöntejä kiinni, koska ne olivat niin korkeita. Pesis on ihan hauska laji. Tykkään aina välillä lätkiä palloa, joten tämä oli hauska kokemus.

Kunniakkaasta pesistaustasta huolimatta Laineen kunnarilyönnit jäivät näkemättä keskiviikkona isokokoisella baseball-kentällä.

– Kunnari oli tavoitteena, mutta oli vähän liian hiljaisia heittoja. Tosin jos olisi ollut kovempia, en olisi varmaan osunut edes palloon.

Lupaukset jättivät keskinäisen kisailun tällä kertaa väliin. Kuusikon paras pesisvelho oli ehdottomasti Matthews, jolta löytyy baseball-taustaa. Raamikas jenkkisentteri kiskoi palloa sulavasti ja voimakkaasti takakentälle jatkuvalla syötöllä.

– Siinä vaiheessa siirryin sivuun. Ei ollut meikäläisellä paljon palaa häntä vastaan. Vissiin näköjään ennenkin pelannut, totesi Laine.

Torstaina ykköskierroksen kärkipelaajilla on edessä mediapäivän lisäksi pieni laivareissu Niagaran putouksille.

Varsinainen varaustilaisuus alkaa tulevana perjantaina. Tuolloin vuorossa on ensimmäinen kierros. Kierrokset 2–7 järjestetään lauantaina.

Viasat näyttää NHL:n varaustilaisuuden ilmaiseksi Viasat Sport Finland -kanavalla ja kotisivuillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?