Nyt se on varmaa – NHL saa uuden laajennusjoukkueen

NHL laajenee seuraavaksi Las Vegasiin.

Stanley Cupista kamppailee pian 31 joukkuetta.

22.6.2016 23:38

Maailman parhaan jääkiekkoliigan joukkuemäärä kasvaa 31:een. NHL:n komissaari Gary Bettman vahvisti keskiviikkona johtokunnan kokouksen jälkeen, että Las Vegas saa laajennusjoukkueen kaudelle 2017-18.

Las Vegasin joukkue sijoitetaan Tyynenmeren divisioonaan.

The Las Vegas club will play in the Pacific Division of the Western Conference. There will be no other changes to the NHL’s alignment.— NHL Public Relations (@PR_NHL) June 22, 2016

Las Vegasin laajennusjoukkueen takana on liikemies Bill Foleyn johtama ryhmä. Las Vegasin lisäksi laajennuspaikkaa haki vain Quebec City.

Las Vegasiin valmistui juuri hulppea, 375 miljoonaa dollaria maksanut monitoimiareena, jossa uhkapelipääkaupungin laajennusjoukkue pelaa kotiottelunsa. Uuden areenan yleisökapasiteetti jääkiekko-otteluissa on 17 500 katsojaa.

Bettman ilmoitti, että NHL:n laajennusvaraustilaisuus järjestetään kesällä 2017.

Uuden NHL-seuran perustaminen ei ole halpaa puuhaa. Pelkkä haku maksoi 10 miljoonaa dollaria eli noin 8,8 miljoonaa euroa. Quebec Cityn liikemiesryhmä ei saanut kyseisestä summasta kahta miljoonaa dollaria (1,8 milj. euroa) takaisin, vaikka laajennussuunnitelmat menivät puihin.

NHL ilmoitti, että laajennusmaksu on hurjat 500 miljoonaa dollaria eli noin 442 miljoonaa euroa. Summa on merkittävästi suurempi kuin edellisellä laajennuskerralla. Kun liiga laajeni vuonna 2000 Columbus Blue Jacketsilla ja Minnesota Wildilla, seurat maksoivat 80 miljoonaa dollaria laajennusmaksuina.

NHL on ensimmäinen Pohjois-Amerikan suurista ammattilaissarjoista, joka laajenee Las Vegasiin. Kasinokaupunkiin on suunnitteilla myös NBA-seura.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?