NHL

NHL

Presidentti Obaman sanat nostivat tunteet pintaan – Kimmo Timonen IS:lle: ”Piti tsempata, etten rupea itkemään”

Julkaistu:

JÄÄKIEKKO
Kimmo Timonen oli häkeltynyt saamastaan huomiosta Valkoisessa talossa. Katso videolta Obaman hienot sanat suomalaiselle.
Viime kesänä upean jääkiekkouransa päättänyt Kimmo Timonen pääsi vierailemaan Chicago Blackhawksin kanssa Valkoisessa talossa torstaina.

Timonen, 40, kruunasi pitkän uransa Stanley Cupin voittoon kesäkuussa Blackhawksin paidassa. Kuopiolainen pääsi parin viime päivän aikana tapaamaan pitkästä aikaa entisiä joukkuekavereitaan. Paikalla Washingtonissa oli suomalaisista myös Teuvo Teräväinen, 21.

– Koko tapahtuma oli todella upeasti järjestetty. Oli hieno nähdä jätkiä pitkästä aikaa. Vierailu päättyi vielä aika uskomattomalla tavalla. Olen vieläkin häkeltynyt, vaikka vierailusta on nelisen tuntia, kotimatkalta tavoitettu Timonen kertoi Ilta-Sanomille.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama antoi puheessaan kovia kokeneelle suomalaislegendalle erityistunnusta. Obama, 54, kehui Timosen sisukkuutta ja tasaisuutta pitkän kiekkouran aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katso tästä Obaman puhe. Kimmo Timosta koskeva osuus alkaa kohdasta 4.13.Ilmeestäsi päätellen Obaman puhe pääsi yllättämään?

– Se tuli ihan puun takaa. Savolaispoika meinasi herkistyä oikein kunnolla. Kun tuollaisen tunnustuksen saa noin arvovaltaiselta ja hienolta mieheltä, niin hiljaiseksi se vetää. Olen todella ylpeä, että sain olla mukana ja pääsin kokemaan viimeisinä rippeinä vielä tuollaisen.


Miltä Obaman antama kunnianosoitus tuntui?

– Kyllä se kosketti kovasti. Piti oikeasti tsempata, etten rupea itkemään. Se oli hieno hetki. Hän puhui myös todella hauskasti. Pääsi muistuttamaan hävityistä finaaleistakin, mutta tottahan hän puhui, Timonen naureskeli.

– Kun herra presidentti saapui ennen virallista tilaisuutta huoneeseen, koko huone pysähtyi ja hiljeni. Hänestä huokui todella vahva karisma.


Miltä Valkoinen talo näytti savolaispojan silmissä?

– Onhan siinä paikassa paljon historiaa – ja turvatarkastuksia. Paljon erilaisia huoneita ja eri tyylejä. Pääsimme tutustumaan ja kiertämään eri paikkoja 3–4 tunniksi. Mahtava kokemus. En tiedä, onko muita kuopiolaisia vieraillut samassa paikassa, Timonen mietiskeli.

Timonen nousi Suomessa aiemmin otsikoihin, kun hän jäi huomioitta Urheilugaalassa. Itsenäisyyspäivänä puolustajalegenda ei saanut monien hämmästykseksi kutsua presidentin vastaanotolle.

Myöhemmin Timonen kirjoitti blogissaan, että hänen arvostuksensa on pientä suomalaisten päättäjien silmissä. Nyt hän sai korkeimmalta mahdolliselta taholta ansaitsemaansa huomiota.


Koetko, että uraasi arvostetaan enemmän Pohjois-Amerikassa kuin Suomessa?

– No joo, en halua enää palata niihin. Keskityn nyt mieluummin nauttimaan tästä hetkestä, Timonen kuittasi.

– Näitä hetkiä kelpaa myöhemmin pappana kertailla viskilasi kädessä. Riittää lapsenlapsille kerrottavaa. Tänä iltana en sentään viitsi vielä katsoa koko puhetta Youtubesta. En viitsi alkaa pillittää lasteni edessä, hekotteli Timonen.

– Nyt on Stanley Cup -juhlat juhlittu. Oli upeaa olla mukana.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt