Muistatko Barkovin mopoauton? Tällaisella tehoraaserilla suomalaistähti kaasuttelee nyt Floridassa – ”Ihan hyvä” - NHL - Ilta-Sanomat

Muistatko Barkovin mopoauton? Tällaisella tehoraaserilla suomalaistähti kaasuttelee nyt Floridassa – ”Ihan hyvä”

Mopoauto on vaihtunut urheiluautoon, mutta NHL:n kirkkain suomalaistähti Aleksander Barkov pitää jalat maassa.

Mopoauto on historiaa. Aleksander Barkov ajaa nyt Nissan GT-R:llä.

23.1.2016 10:48

Vielä kolme vuotta sitten Aleksander Barkov kurvaili Tapparan ykkössentterinä collegehousuissaan Tampereen jäisiä katuja mopoautolla.

Nyt 20-vuotiaana hän on Floridan ykkössentteri, joka tuuttaa leveitä Floridan katuja rouhealla urheiluautolla. Barkovin käsissä jyrisee viininpunainen Nissan GT-R.

Virtaviivaisesta menopelistä löytyy tuplaturbolla varustettu V6-moottori, mikä tarkoittaa suomeksi, että autolla voi ajaa kovaa.

– Ostin tämän jo viime kaudella. Tämä on ihan hyvä auto. Pääsee helposti treeneihin ja peleihin, Barkov kuvailee vaatimattomaan tyyliinsä.

Oletko automiehiä?

– Joo, täytyy myöntää.

Aleksander Barkov ajaa nyt Nissan GT-R:llä. Auton kaikissa versioissa on tuplaturbolla varustettu V6-moottori, joka kehittää mallista riippuen vähintään 480 hevosvoimaa.

Brassailevaa NHL-tähteä Barkovista ei saa tekemälläkään. Hän tykkää nopeista autoista ja kuuluu Florida Panthersin suosituimpiin pelaajiin Jaromir Jagrin kanssa, mutta manselainen ei halua tehdä siitä numeroa.

Jäällä hän kykenee temppuihin, joista suurin osa pystyy vain haaveilemaan, mutta kaukalon ulkopuolella hän viettää hyvin tavanomaista arkea.

– Mun pitää käydä tuolla kirjoittamassa muutama nimmari.

Barkov oli jo kävelemässä urheiluautolleen ja valmis kurvaamaan kotia kohti, mutta kourallinen Panthersin kannattajia bongaa suomalaistähden parkkipaikan toiselta puolelta.

Barkov tervehtii suulasta jätkäporukkaa ja vastailee ystävällisesti kysymyksiin. Kehuihin hän lähinnä hymähtelee ujosti.

– Hei Barky, olet ylivoimaisesti tämän joukkueen paras pelaaja – ja ystävällisin. Jaromir Jagr ei edes pysähtynyt meidän kohdallamme, yksi miehistä heittää.

– No, hänellä oli varmaan vähän kiire, Barkov puolustelee ketjukaveriaan.

Barkovilla ei näytä olevan kiire. Nuorukainen kuuntelee kärsivällisesti kysymyksiä laidasta laitaan.

– Vieläkö pelaat PS4:llä? Millä joukkueella pelaat Fifaa, entä NHL:ää? Mitä tykkäät paikallisista tytöistä?

Floridan ykkösketjun tutkapari Aleksander Barkov–Jaromir Jagr on yksi liigan kuumimpia. Kuvassa sen havaitsee Tampa Bayn Valtteri Filppula.

AC Milanin mieheksi tunnustautuva Barkov ei selvästikään haluaisi olla huomion keskipisteenä, mutta hän ymmärtää, että tämä kuuluu työnkuvaan. Barkov on nykyisin monille esikuva.

Yhdellä kavereista on posketon nivaska Barkovista teetettyjä pelikuvia. Barkov vetelee kiltisti jokaiseen puumerkkinsä.

– Oletko ikinä kieltäytynyt nimmarista, nimmarihaukka tivaa.

– Enpä ole tainnut.

Elämä Floridan auringon alla maistuu NHL:n nuorimmalle suomalaistähdelle. Ja miksi ei maistuisi. Barkov on noussut Panthersin kiistattomaksi pelilliseksi johtajaksi kaukalossa, ja siviilissä arki rullaa tutuin rutiinein kolmatta kautta putkeen.

Floridasta on tullut kiekkoilijalle oikea koti.

– Kyllä mää tykkään olla täällä. Ihan mukava lähteä hallilta shortsit jalassa. Suomessa siihen ei oikein ole mahdollisuutta kauden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?